Elizabeth Warren : „a kriptó fogja tönkretenni a gazdaságot”

-

Elizabeth Warren amerikai szenátor szerint az FTX tőzsde bedőlése rávilágít, hogy a kriptó az egész gazdaságra veszélyt jelent, ezek a valóságtól elrugaszkodott nézetek viszont nem kerülték el a kriptoközösség figyelmét.

A tőzsde csődjelentése után az események egyre jobban továbbgyűrűznek, és sokan igyekeznek a saját nézeteiket erőltetni ezzel kapcsolatban, köztük a hírhedt politikus is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Warren szerint a kriptoipar nagy ígéretekkel indult el a pénzügyi innovációk területén, de az izgalmas eredmények helyett eddig csak veszteséget hozott mindenkinek.

A kriptoipart a 2008-as válságot előidéző jelzálog-hitelekhez hasonlította, valamint a centes részvényekhez.

A szenátor szerint az FTX ügye figyelmeztetésként kellene, hogy a szabályozók elé kerüljön.

Az persze nem hangzott el, hogy a tőzsde nem a kriptopénzek miatt került bajba, hanem sikkasztás, lopás, és a könyvelés meghamisítása miatt, emellett ráadásul több tízmillió dollárt adományoztak politikai célokra, többek között a szenátor pártjának is.

A Twitteren feltűntek a politikusrajongók is, és védelmükbe vették Warrent, megbízhatóan ismételgetve, hogy a kriptoipar csupán ködösítés, és a szenátor már korábban is megmondta, hogy baj lesz.

A kritikusokra sem kellett sokat várni, akik rávilágítottak Warren képmutatására, és arra, hogy fogalma sincs a kriptoipar működéséről, és valójában csak az embereket akarja manipulálni.

A beszélgetés során az is felmerült, hogy a szabályozóknak valójában van mozgástere a centralizált tőzsdék esetén, mivel ezek a hagyományos keretrendszerben működnek.

Ezzel szemben a kriptopénzek és a decentralizált tőzsdék a technológián alapulnak, nem a politikai döntéseken.

Hasonló nézeteket fejtett ki CZ, a Binance tőzsde alapítója is, aki rávilágított, hogy a fejlődés, az új dolgok építése mindig is hibákkal járt, és nincs ez máshogyan a kriptoiparban sem.

A közösségből sokan szintén úgy vélik, ez a sokk valójában pontosan az, amelyre a kriptoiparnak szüksége van.

Az USA törvényhozói kifejezetten hangosak az FTX körüli aggodalmaik miatt, néhányan még a Fidelity figyelmét is felhívták, hogy át kellene gondolnia a bitcoinos termékeinek a további sorsát.

Warren és egy másik szenátor egy nyílt levelet intézett az FTX alapítóihoz és a jelenlegi vezetőséghez, amelyben különböző dokumentumokat, listákat, és válaszokat követeltek tőlük.


Olvastad már? Technikai elemzés: SFP, Lido Dao, Uniswap

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Gage Skidmore

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!