Elizabeth Warren : „a kriptó fogja tönkretenni a gazdaságot”

-

Elizabeth Warren amerikai szenátor szerint az FTX tőzsde bedőlése rávilágít, hogy a kriptó az egész gazdaságra veszélyt jelent, ezek a valóságtól elrugaszkodott nézetek viszont nem kerülték el a kriptoközösség figyelmét.

A tőzsde csődjelentése után az események egyre jobban továbbgyűrűznek, és sokan igyekeznek a saját nézeteiket erőltetni ezzel kapcsolatban, köztük a hírhedt politikus is.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Warren szerint a kriptoipar nagy ígéretekkel indult el a pénzügyi innovációk területén, de az izgalmas eredmények helyett eddig csak veszteséget hozott mindenkinek.

A kriptoipart a 2008-as válságot előidéző jelzálog-hitelekhez hasonlította, valamint a centes részvényekhez.

A szenátor szerint az FTX ügye figyelmeztetésként kellene, hogy a szabályozók elé kerüljön.

Az persze nem hangzott el, hogy a tőzsde nem a kriptopénzek miatt került bajba, hanem sikkasztás, lopás, és a könyvelés meghamisítása miatt, emellett ráadásul több tízmillió dollárt adományoztak politikai célokra, többek között a szenátor pártjának is.

A Twitteren feltűntek a politikusrajongók is, és védelmükbe vették Warrent, megbízhatóan ismételgetve, hogy a kriptoipar csupán ködösítés, és a szenátor már korábban is megmondta, hogy baj lesz.

A kritikusokra sem kellett sokat várni, akik rávilágítottak Warren képmutatására, és arra, hogy fogalma sincs a kriptoipar működéséről, és valójában csak az embereket akarja manipulálni.

A beszélgetés során az is felmerült, hogy a szabályozóknak valójában van mozgástere a centralizált tőzsdék esetén, mivel ezek a hagyományos keretrendszerben működnek.

Ezzel szemben a kriptopénzek és a decentralizált tőzsdék a technológián alapulnak, nem a politikai döntéseken.

Hasonló nézeteket fejtett ki CZ, a Binance tőzsde alapítója is, aki rávilágított, hogy a fejlődés, az új dolgok építése mindig is hibákkal járt, és nincs ez máshogyan a kriptoiparban sem.

A közösségből sokan szintén úgy vélik, ez a sokk valójában pontosan az, amelyre a kriptoiparnak szüksége van.

Az USA törvényhozói kifejezetten hangosak az FTX körüli aggodalmaik miatt, néhányan még a Fidelity figyelmét is felhívták, hogy át kellene gondolnia a bitcoinos termékeinek a további sorsát.

Warren és egy másik szenátor egy nyílt levelet intézett az FTX alapítóihoz és a jelenlegi vezetőséghez, amelyben különböző dokumentumokat, listákat, és válaszokat követeltek tőlük.


Olvastad már? Technikai elemzés: SFP, Lido Dao, Uniswap

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Gage Skidmore

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!