6 kriptovaluta-kereskedési tipp kezdőknek

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és három prémium csomag közül választhatsz – heti, havi vagy éves előfizetést. Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium

A legjobb kereskedési taktikák gyakran a kriptopénzpiacokon eltöltött évek tapasztalataiból származnak.

Ezzel a praktikus útmutatóval minden kezdő megtanulhatja, hogyan találja ki a legjobb kereskedési stratégiákat, és hogyan kerülje el a gyakori kriptopénzhibákat.

Hat kriptovalutatipp

1. Legyen stratégiád a kriptokereskedésre

Nem könnyű elkülöníteni a valódi kriptopénzajánlásokat az átverésektől, rengeteg cápa várja, hogy elvegye a pénzedet.

A kriptobefektetési csalásokról szóló jelentések száma 7118-ra emelkedett 2021 első kilenc hónapjában.

Az Action Fraud szerint ez 30%-kal több volt, mint 2020 egészében, az egy áldozatra jutó átlagos veszteség pedig 20.500 font volt.

Tehát amikor egy kriptovalutáról sok információval szembesülsz, lépj hátrébb a hype-tól.

Próbáld meg kritikusan szemlélni a projektet vagy a platformot. Hány felhasználója van?

Milyen problémát old meg? Kerüld az olyan érméket, amelyek a világot ígérik, de semmi kézzelfoghatót nem nyújtottak.

2. Kezeld a kockázatot

Néhány kriptokereskedési tippeket kínáló ember nem biztos, hogy az te érdekeit tartja szem előtt.

Ezért ne hagyd magad átverni, ha ugyanazokat a hibákat követed el, mint mások.

Állíts fel korlátokat arra vonatkozóan, hogy mennyit fektetsz be egy adott digitális valutába, és ne engedj a kísértésnek, hogy több pénzzel kereskedj, mint amennyit megengedhetsz magának.

A kriptovaluta-kereskedelem nagy kockázatú üzlet, és több kereskedő veszít pénzt, mint ahányan nyernek.

3. Diverzifikáld kriptoportfóliódat

Nem kifizetődő túl sokat fektetni egyetlen kriptopénzbe sem. Vagy ahogy mondani szokták: ne tégy minden tojást egy kosárba.

A részvényekhez és a kötvényekhez hasonlóan oszd el a pénzed a különböző digitális valuták között.

Így nem kockáztatod, hogy túlságosan kitetté válj, ha valamelyiknek az értéke zuhan – különösen, mivel ezeknek a befektetéseknek a piaci árai rendkívül változékonyak.

Több ezer közül választhatsz, ezért végezd el a kutatást.

4. Légy benne hosszú távon

Az árak napról napra elég drámaian emelkedhetnek és eshetnek, és a kezdő kereskedőket gyakran rászedik a pánikszerű eladásra, amikor az árak alacsonyak.

A kriptovaluták nem fognak eltűnni. Ha hónapokig vagy akár évekig is a kriptopiacon hagyod a pénzed, az hozhatja a legjobb hozamokat.

5. Automatizáld a vásárlásokat

A hagyományos részvényekhez hasonlóan segíthet automatizálni a kriptovásárlásokat, ha kihasználod a dolllárköltség átlagolás előnyeit.

A legtöbb kriptopénz-tőzsde, köztük a Coinbase és a Gemini lehetővé teszi, hogy ismétlődő vásárlásokat állíts be.

Ilyenkor a kriptobefektető megmondja a platformnak, hogy minden hónapban vásároljon egy meghatározott összeget az általa preferált kriptopénzből – például 100 dollár értékű bitcoint.

Ez azt jelenti, hogy egy kicsit kevesebbet kapnak a valutából, amikor magasak az árak, és egy kicsit többet, amikor alacsonyak.

Így nem kell stresszelni, hogy megpróbáljuk időzíteni a piacot azzal, hogy vagy a lehető legalacsonyabbnak vélt árfolyamon vásárolunk egy valutát, vagy a legmagasabb árfolyamon adjuk el. Ez olyasmi, amit még a piaci szakemberek is nehezen értenek el.

6. Kereskedési botok használata

A kereskedési botok bizonyos körülmények között hasznosak lehetnek, de kriptobefektetési tippeket kereső kezdőknek nem ajánlottak. Gyakran csak álcázott átverések.

Ha léteznének valódi algoritmusok, amelyek tökéletesen időzítik a vételi és eladási ügyleteidet, mindenki ezeket használná!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!