A Dogecoin új tanácsadói testületébe az Ethereum társalapítója és Elon Musk képviselője, Jared Birchall is bekerült.

A Dogecoin, a globális fizetési módnak szánt mémkriptopénz mögött álló fő fejlesztők bejelentették a megújult Dogecoin Alapítvány tagjait.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az új tanácsadó testületnek tagja az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin és az Elon Muskot képviselő Jared Birchall – derül ki az alapítvány által ma megosztott közleményből.

Három prominens Dogecoin közösségi tag, Gary Lachance, Jens Wiechers és Timothy Stebbing, valamint a core fejlesztők, Michi Lumin és Ross Nicoll is tagjai az alapítvány tanácsának.

A kiáltvány vasárnapi bemutatása előtt Nicoll a Decryptnek elmondta, hogy az alapítvány „nem helyettesíti a meglévő fejlesztőket, hanem struktúrát biztosít ahhoz, hogy teljes munkaidős munkatársakat vegyenek fel a Dogecoinon való munkához, beleértve a mérnököket is”.

A kiáltvány kijelenti, hogy „Mi vagyunk a Dogecoin, a véletlen kriptomozgalom, amely mosolyt csal az emberek arcára”. Kijelenti, hogy célja „egy valuta kifejlesztése az emberekért”.

Bár van kiáltványa és honlapja, az alapítvány – ellentétben más kriptovaluták, például az Ethereum és a Cardano által fenntartott alapítványokkal – Nicoll szerint még nem jogi személy.

A csapat még dolgozik a végső részletek kialakításán, és még nem jelentették be a székhelyüket vagy az útitervüket.

Elon Musk a fejlesztőkből álló alapcsapat tanácsadója volt, mióta 2019-ben a Dogecoin vezérigazgatójává választották.

Tervük nem kevesebb, mint hogy a viccnek indult kriptopénzt életképes fizetési móddá tegyék – olyanná, amellyel rutinszerűen lehet egy csésze kávét venni, ahogy azt a Decrypt májusban exkluzívan felfedte.

A Dogecoin csapata pedig a megvalósításukhoz lenyűgöző tanácsadói gárdát gyűjtött össze.

Muskot Jared Birchall képviseli, aki korábban a Morgan Stanley vezető alelnöke volt, és Musk régi munkatársa. Tagja a Musk Alapítvány igazgatótanácsának, és a Tesla és SpaceX főnöke family office-ének vezetője.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Billy Markus, aki Jackson Palmerrel együtt alapította a Dogecoint, szintén tagja a tanácsadó testületnek, a régóta fejlesztő Max Keller és az Ethereum-társalapító Vitalik Buterin mellett.

Sokak számára az Ethereum társalapítója valószínűtlennek tűnne tanácsadónak, de a múltban nagyon pozitívan nyilatkozott a Dogecoinról, és még az Ethereummal való együttműködésre is utalt.

Olvastad már? Az ETH legnagyobb tulajdonosa most az Ethereum 2.0

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!