A Binance vezető kriptovaluta váltó október 24-én elindította első ugandai kripto-fiat váltóját – olvasható a Medium hivatalos közleményében.

Olvastad már? A Bitmain és a Binance vezetői kína leggazdagabbjai között

 

A Binance Uganda, a vállalat első ugandai kriptotőzsdéje hivatalosan is elérhetővé vált a felhasználók számára, lehetővé téve, hogy a két vezető kriptovalutát – Bitcoin (BTC) és Ethereum (ETH) – a helyi ugandai shilling (UGX) ellenében vásárolhassák meg.

Forrás: wikimedia.com

Múlt héten a cég már bejelentette a nyitás várható időpontját. Október 24-i bejelentésében a vállalat azt állítja, hogy a Binance Uganda lehet az első lépés az országban a kriptopiac terjesztéséhez, és egy „kriptovalutákat jobban befogadó ökoszisztéma kialakításához”.

Egy korábbi, október 22-i bejelentés alapján a felhasználók az ugandai rendszerben november 24-ig járulékos költségek felszámítása nélkül kereskedhetnek. Az időszak letelte után a Binance 0,1 százalékos kereskedelmi díjat számít majd fel, az október 24-i nyilatkozat azonban nem tesz említést a díjmentes opcióról.

A tőzsdével kapcsolatos közleményt követően a Binance bejelentette, hogy a közelmúltban 500.000 dollár értékben adományozott Ugandának jótékonysági részlegén, a Blockchain Charity Foundation-ön (BCF) keresztül.

A nyilatkozat szerint szerint az afrikai ország kripto-fiat váltójának elindítása része a vállalat által kitűzött, kontinensen megvalósítandó blokkláncfejlesztési célok megvalósításának és a technológia elterjesztésének is.

A Binance jelenleg a legnagyobb kriptováltó a kereskedelmi volument tekintve, amely a cikk írásakor 684 millió dollár volt. A vállalat még júniusban jelentette be, hogy egy ugandai egységének létrehozásán dolgozik.

Szintén júniusban tette közzé a vállalat Máltán megvalósítandó terveit, amelyekben egy független kriptotőzsde lehet segítségére. A bejelentést követően a Binance együttműködési nyilatkozatot írt alá a Máltai Értéktőzsde finanszírozás-technológiai és digitális vagyontárgyi ágával, egy új biztonsági token kereskedelmének elindítása miatt.

A japán szabályozó figyelmeztetését követően a Binance bejelentette, hogy megnyitotta kihelyezett irodáját Máltán, amelyet a „blokklánc-sziget” néven is emlegetnek.

A közelmúltban a vállalat befektetett a Temasek Holdings szingapúri székhelyű befektetési társaság projektjébe, hogy ezzel is támogassa a társáság által szeptemberre tervezett szingapúri kriptovaluta váltó megvalósulását.

Október elején pedig, Zhao Changpeng, a cég vezérigazgatója bejelentette, hogy minden egyes jegyzési igényt benyújtó altcoin jegyzési díját teljes mértékben jótékony célokra fordítják, miután rengetegen túlzottan magas díjak felszámításával vádolták őket.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!