Terjeszkedik a kriptoszférában a Goldman Sachs, növekvő intézményi részvétel egy kripto-OTC szolgáltatásban, a Coinbase új biztonsági eszközt alkalmaz, a bányászok pedig az államilag támogatott hackercsoportok következő áldozatává válhatnak.

 

Olvastad már? Elindult a Binance első ugandai kriptovaluta váltója

A Goldman Sachs befektet a Bitgo-ba

A Bitgo a kriptovaluta biztonsági és felügyeleti társaság, csütörtökön bejelentette második B-finanszírozási körének lezárultát, melynek során 57 millió dollárt halmozott fel.

Az újonnan csatlakozó befektetők a Goldman Sachs stratégiai befektetési csoportja és Mike Novogratz Galaxy Digital Venturestol. A finanszírozás célja a Bitgo kriptovaluta tárca fejlesztésének támogatása.

“A Goldman Sachs és a Galaxy Digital Ventures stratégiai befektetése bizonyítja a bennünk rejlő piaci lehetőséget, és egyedülálló pozíciónkat” – mondta Bitgo vezérigazgatója, Mike Belshe.

“Senki sincs jobb helyzetben, mint a Bitgo, az intézményi befektetők számára kínált kriptovaluta kereskedési szolgáltatásokat tekintve. Ezért igyekszünk kialakítani egy dollármilliók kezelésére alkalmas rendszert, bár még nem jelentkezett rá nyílt piaci igény, arra törekszünk, hogy készen álljunk erre.”

“A nagyobb mértékű intézményi részvétel a digitális vagyoneszközök kereskedelmében biztonságosabb és szabályozott felügyeleti megoldásokat igényel” – tette hozzá Rana Yared, a Goldman Sachs stratégiai befektetési csoportjának ügyvezető igazgatója.

“Fontosnak tartjuk a Bitgo-ba helyezett befektetésünket, izgalmas lehetőség, mellyel szeretnénk hozzájárulni e kritikus piaci infrastruktúra fejlődéséhez.”

553 millió dollár az intézményi szférából március óta

A Genesis Global Trading egy regisztrált bróker-kereskedő, over-the-counter (OTC) digitális valuta kereskedési lehetőséggel. A cég kimutatásából látható a kriptovalutát kölcsönbe adni, vagy hitelként felvenni kívánó piaci résztvevők számának jelentős növekedése. Ez a vállalat március 1-én indított hitelező szolgáltatásának elindítása óta tapasztalható.

A vállalat kimutatása alapján több mint félmilliárd dollár forgalom generálódott a hitelszolgáltatási felületen annak indulása óta. Ez a mennyiség 11 digitális vagyoneszköz és világszerte 60 intézményi partner segítségével keletkezett.

A vállalat hitelkönyve szerint jelenleg 130 millió dollár aktív hitelállománnyal rendelkezik, amely a Genesis szerint az év folyamán folyamatosan nőtt a piac medvetendenciájának ellenére. Az ügyfelek között találhatóak fedezeti alapok, kereskedési cégek és a vállalatok, akik a kriptovalutákat forgóeszközként alkalmazzák.

Észak-Koreai hackerek a bányászokat célozzák?

A számítógépes támadások megelőzésére szakosodott Group-IB nemrégiben bemutatta a számítógépes bűnözésre vonatkozó 2018-as jelentését, amely tartalmaz néhány érdekes adatot az államilag megbízott hackerekrol és a kriptovaluta ökoszisztémáról.

A technológia létezése óta az ICO-projektekbe fektetett összes pénz körülbelül 56 százaléka került adathalász támadások által eltulajdonításra.

2017 és 2018 között összesen 14 kriptovaluta váltó jelentette be, hogy támadás érte, és összesen 882 millió dolláros veszteséget szenvedtek. Legalább öt ilyen, összesen 571 millió dollár értékű támadás kapcsolódott az állam által szponzorált Lazarus csoporthoz tartozó észak-koreai hackerekhez.

Az áldozatok elsősorban dél-koreaiak. A váltók mellett a biztonsági kutatók azt is jósolják, hogy a nagyobb kriptovaluta bányásztársaságok válhatnak az államilag támogatott hackercsoportok következő célpontjává.

Bemutatkozik a Coinbase Salus rendszere

A Coinbase bemutatta a frissen fejlesztett Salus nevű programozási eszközét. A szoftver tartalmaz egy gyűjtődokkot amely meghatározza, hogy mely biztonsági szkennerek fussanak, koordinálja a konfigurációjukat, és összefűzi a vizsgálatok kimeneteit egyetlen dokumentumba.

Forrás: en.wikipedia.org

A cég a Salus forráskódját a Github-on megosztva nyílt forráskódúvá tette azt, hogy más vállalatok és csapatok is használhassák.

A döntés magyarázataként a Coinbase azt nyilatkozta: “Minden szoftvercég kihasználja a nyílt forráskódú szoftvereket, és a közös nyelvek, keretek gyakran biztonsági szkennerek által kerülnek ellenőrzésre, amelyek jelentősen növelhetik a biztonságot.A nyílt forráskódú erőforrások segítenek nekünk a fejlesztés gyorsításában, amiért rettentően hálásak vagyunk. Ebben a szellemben a Coinbase megnyitja nyílt forráskódú alapját, amely a közösségközpontú munkavégzést képviselő adománytoken köré épül majd.”

 

Forrás: news.bitcoin.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!