Eladói hiány? A BitMEX tőzsde tovább folytatja kivérzését

-

Rekordalacsony értéken áll a tőzsdék bitcoinvagyona, elemzők szerint nagyon kevés az eladó.

A márciusi összeomlás óta a tőzsdék bitcoinvagyona 2.950.000 bitcoinról 2.700.000 bitcoinra esett.

Ez a 250.000 bitcoinos esés hét hónap alatt 2,85 milliárd dollárt jelent. Két tényező állhat a jelenség mögött: egyre kevesebb az eladó és az emberek egyre kevésbé bíznak a tőzsdékben.

Forrás: Glassnode

Felvásárlási fázisban lennénk?

A legtöbb elemző szerint az eladók hiánya vezetett a tőzsdék vagyonának eséséhez.
A hagyományos befektetők nem készülnek eladásokra a jelenlegi árfolyamon, az intézmények pedig egyre több bitcoint vásárolnak. Az eladási nyomás csökkenése és a vásárlói kereslet növekedése rendkívül szép jövőt jósol a bitcoinnak.
Az „Oddgems” nevű kereskedő adatai alapján egyre több bitcoin vándorol a tőzsdékről, magántárcákba. Ha ez igaz, akkor a befektetők hosszú távban gondolkoznak.
Elmondása szerint:

„Egyre több és több bitcoin vándorol a tőzsdékről a nem vagyonkezelt tárcákba. Ez alacsonyabb likviditást és kisebb eladási nyomást sugall.”

Michael van de Poppe, az Amsterdam Stock Exchange kereskedője is hasonlóképpen vélekedik.
Elmondta, hogy miközben egyre több bitcoin áramlik ki a tőzsdékről, az intézmények egyre több készpénzt pumpálnak bitcoinba.

„Egyre több és több bitcoin áramlik tőzsdékről hidegtárcákba. Emellett több nagy cég is bitcoinba fektette készpénzállományát. Ez rendkívül bikás.”

A folyamatos kiáramlás és kereslet kitűnő lehetőséget nyújthat a bitcoin számára. Dan Tapiero, a 10T Holdings társalapítója szerint az intézmények állhatnak a „bitcoin hiánya mögött.”

Egyéb mutatók szerint is egyre több a hosszú távú bitcoinbefektető

A Glassnode szerint a bitcoin készletének egyre nagyobb hányadát tárolják „felvásárlási címeken.” Ezek olyan címek, melyekről még sosem utaltak bitcoint, így valószínű, hogy hosszú távú tárolásra használják őket.
A hosszú távú befektetők számának növekedése általában egy felvásárlási fázis kezdetét jelzi.

„Már hónapok óta tart a bitcoinfelvásárlás. Jelenleg nagyjából 1,6 millió bitcoint (a készlet 14%-át) tárolnak felvásárlási címeken. Felvásárlási címek alatt az olyan címeket értjük, melybe legalább kétszer utaltak bitcoint és még egyszer sem utaltak róla ki.”

A pozitív láncadatok még tovább erősítik a bitcoin technikai alapjait. Annak ellenére, hogy több tényező, például a BitMEX elleni per és az OKEx-utalások felfüggesztése is aggodalomra adhat okot, a bitcoin értéke stabilan 11.400 dollár fölött van.

A BitMEX- és OKEx-botrány miatt még tovább eshet a tőzsdék vagyona, az incidens ugyanis elijesztheti a befektetőket.
A BitMEX-ről ugyan továbbra is ki lehet utalni, de már csak a szabályozói bizonytalanságok miatt is tovább eshetnek a váltók készletei.


Október elején a technikai elemzők 11.100 – 11.300 dollár közé lőtték be a kritikus rövid távú ellenállási szintet. A bitcoin stabilan tartja a szint fölötti árfolyamot, amely rendkívül jó jel.

Olvastad már? Borús időszakot él át a Yearn.finance defiprotokoll

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 

Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!