El Salvador megadta az első digitális eszköz licencet a Bitfinex számára

-

El Salvador megadta a Bitfinexnek, az ország első digitális eszközszolgáltatókra vonatkozó engedélyét.

Az engedély kiadása az El Salvador törvényhozó közgyűlése által januárban elfogadott törvényt követi.

A törvény létrehozta a digitális értékpapírok szabályozási keretét, és megnyitotta az utat a bitcoinfedezetű kötvények, más néven „Volcano Bonds” bevezetése előtt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Paolo Ardoino, a Bitfinex technológiai igazgatója örömét fejezte ki, hogy elsőként kapták meg ezt az engedélyt.

Kijelentette, hogy ez lehetővé teszi a Bitfinex Securities számára, hogy megkönnyítse a jól meghatározott jogokkal és kötelezettségekkel rendelkező eszközök kibocsátását és másodlagos kereskedését, ahogyan azt az új digitális eszközökre vonatkozó szabályozási rendszer előírja.

Az Ardoino aktívan részt vett El Salvador Bitcoin-kötvény projektjében.

Jesse Knutson, a Bitfinex Securities operációs vezetője hozzátette, hogy az új szabályozás lehetővé tenné a tokenizált részvények és hozamtermelő eszközök bevezetését.

El Salvador újabb merész kezdeményezése a digitális eszközök terén

A tokenizált értékpapírok úttörőnek számítanak, mivel a kriptovaluták, például a Bitcoin által kínált technológiai fejlesztéseket integrálják a hagyományos szabályozott értékpapírkibocsátásokba.

Ez a fúzió számos olyan bomlasztó előnyt biztosít, amelyet a hagyományos értékpapírpiacok nem tudnak reprodukálni.

A tokenizált értékpapírok néhány kulcsfontosságú előnye közé tartozik az azonnali kereskedési elszámolás, a kriptográfiailag ellenőrzött tranzakciók, az önmegőrzés és az értékpapírok peer-to-peer (P2P) kereskedésének képessége, valamint az éjjel-nappal történő kereskedés.

2022-ben a globális értékpapírpiac értéke 119,75 milliárd dollár volt. Az értékpapírok tokenizálása potenciálisan bevonhatja ezt a piacot a digitális eszközök és kriptovaluták által vezérelt, folyamatban lévő pénzügyi forradalomba.

A globális kriptopiac, amelynek értéke jelenleg 1,24 billió dollár, a legutóbbi bikapiac idején elérte a 3 billió dollárt a csúcspontján, és várhatóan tovább növekszik.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ez csábító lehetőséget jelent a kibocsátók és a kripto-alapú befektetők számára, akik a kriptóhoz hasonló kereskedési élményt keresnek a digitális eszközök gyorsaságával, költséghatékonyságával és a kibocsátás egyszerűségével, ami a hagyományos értékpapírpiacokon nem áll rendelkezésre.

El Salvador globális úttörő pozíciója a Bitcoin bevezetésében, valamint az újonnan létrehozott Bitcoin-iroda, a Bitcoin-nagykövetségek és a digitális eszközszolgáltatói engedélyek révén El Salvador az első hiteles helyszín egy új és felforgató globális tokenizált értékpapírpiac számára.

A Bitfinex Securities kiválasztása a salvadori digitális eszközszolgáltatói engedély első kedvezményezettjeként történelmi mérföldkő.

A vállalat büszke arra, hogy világszínvonalú értékpapír-token platformot kínálhat El Salvador lakosságának és a globális közösségnek.

zeta

Olvastad már? Montenegró a Ripple-el együttműködve saját digitális valutát tesztel

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Winklevoss ikrek társtulajdonosok lettek egy fociklubban

A Winklevoss ikrek a Real Bedford FC csapatában szereztek részesedést, az ismert bitcoin-rajongó, Peter McCormack fociklubjában. A terveik szerint a klubot a legjobbak közé akarják...

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!