A JPMorgan szerint még nincs vége a bankválságnak

-

Jamie Dimon, a JPMorgan ügyvezetője szerint a bankválság még nem ért véget, és a következő évek során biztosan érezteti majd a hatását.

Dimon a múlt héten publikálta a bank legutóbbi levelét, amelyet minden évben elküldenek a részvényesek számára, és ebben értelemszerűen szót ejtett az USA gazdaságának a helyzetéről, és a közelmúltbeli bankcsődökről egyaránt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Dimon a bankválság kifejezést használta, miután több nagy amerikai bank, a Silicon Valley Bank, és a Signature Bank is bajba került nemrégiben.

„A válsághelyzet még nem ért véget, még nem léptünk túl rajta. Többször is érezni fogjuk még a hatásait a következő években. A jelenlegi események nem olyanok, mint amelyeket a 2008-as pénzügyi válság alatt tapasztalhattunk, amely alig volt hatással a regionális bankokra. Akkor a teljes pénzrendszer egésze megszenvedte az eseményeket, most viszont sokkal kevesebb résztvevő került bajba, és így kevesebb problémát kell megoldani.”

Dimon szerint a helyzetet az is bonyolíthatja, hogy a Fed kamatpolitikája hogyan alakul a közeljövőben.

Elmondása alapján, ha az infláció továbbra is magas marad, akkor dacára a jelenlegi banki nehézségeknek és a szakértők várakozásainak, a Federal Reserve újabb kamatemelést hajthat végre.

A bank vezetője azt is külön kiemelte, hogy a mennyiségi szigorítás már most is éreztette a hatását, és a jövőben ez akár ahhoz is vezethet, hogy még a jelenlegi elképzeléseknél is magasabbra emelik a kamatokat.

Ez ráadásul akkor is bekövetkezhet, ha csak egy kisebb, enyhébb recesszió következik be, mint amilyent például a 70-80-as években tapasztalt a piac.

Dimon elmondása szerint a Silicon Valley Bank, vagy éppen a Credit Suisse bedőlése rendkívüli mértékben megváltoztatta a piac elvárásait a jövőt illetően.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A kötvényárak magukhoz tértek, a részvénypiac nagy ütést kapott és esésbe fordult, és a gazdasági recesszió esélyei is nagyságrendekkel megnőttek.

„A jelenlegi helyzet nem olyan, min 2008-ban volt, de egyelőre nem tiszta, hogy hová fog kifutni a jelenlegi helyzet. A JPMorgan csapatával mi úgy véljük, hogy az ország jelenlegi gazdasága elég jó állapotban van, de nem tekinthetünk el a ténytől, hogy viharfellegek gyülekeznek az égen.”

zeta

Olvastad már? A befektetők jogi lépéseket tesznek a Signature Bank korábbi vezetői ellen

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép: The Aspen Institute

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Winklevoss ikrek társtulajdonosok lettek egy fociklubban

A Winklevoss ikrek a Real Bedford FC csapatában szereztek részesedést, az ismert bitcoin-rajongó, Peter McCormack fociklubjában. A terveik szerint a klubot a legjobbak közé akarják...

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!