A befektetők jogi lépéseket tesznek a Signature Bank korábbi vezetői ellen

-

A Signature Bank, egy amerikai székhelyű bank, amely kriptobarát intézményként volt ismert, 2023 márciusában csődbe ment.

Ez azután történt, hogy a szövetségi szabályozó hatóságok közbeléptek és bezárták a bankot, arra hivatkozva, hogy aggályos a kitettsége a változékony kriptopénzpiacon.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bank összeomlását megelőzte a Silicon Valley Bank, egy másik kriptobarát bank bezárása.

Most a befektetők jogi lépéseket tesznek a Signature Bank korábbi vezetői ellen, azt állítva, hogy lebecsülték a bank kriptopénzekkel szembeni kitettségét.

A perben azt állítják, hogy a kriptopénz iparággal kapcsolatos jelentős kockázatok ellenére a bank következetesen biztosította a befektetőket a kriptovalutákkal kapcsolatos betétek biztonságáról.

A per 2020-ig nyúlik vissza, de Joseph DePaolo korábbi vezérigazgató egy 2022-es eredménybeszámoló során tett megjegyzéseit is vizsgálják.

DePaolo kijelentette, hogy a kriptoszektor stabilizálódik, és a bank készen áll az esetleges kiesések kezelésére.

A Silicon Valley Bank 2022 őszén bekövetkezett összeomlását követően azonban a Signature Bank azt állította, hogy a digitális eszközbetétek stabilak maradtak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A perben kártérítést követelnek azok a befektetők, akik 2020 áprilisa és 2023 márciusa között vásároltak részvényeket.

A bank korábbi vezetői elleni vádak is rávilágítanak az átláthatóság és a pontos közzététel fontosságára.

A Signature és a Silicon Valley Bank összeomlása kérdéseket vetett fel a kriptoipar szabályozási felügyeletével kapcsolatban is, valamint a befektetők erősebb védelmének szükségességét sűrgeti.

zeta

Olvastad már? Elérte a 30 ezer dollárt a Bitcoin árfolyama

Kiememlt kép: cnbc.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!