El akarják távolítani Keith Gillt egy kereskedőplatformról a GameStop-bejegyzései miatt

-

A jelentések szerint az Etrade online brókerplatform a Gamestop (GME) manipulációjával kapcsolatos aggodalmak miatt fontolóra veheti a Roaring Kitty néven ismert Keith Gill eltávolítását.

Az Etrade-hírek azután merültek fel, hogy Gill közzétett egy képernyőfotót az Etrade-fiókjáról, amelyen 65,7 millió dollárnyi Gamestop vételi opció és 115 millió dollárnyi GME-részvény látható.

A téma széleskörű vitát váltott ki a közösségi médiában, sokan leszólták a politikusokat, amiért bennfentes tudással kereskedett részvényekkel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Gamestop részvényei hétfőn 21,11%-kal emelkedtek, miután Keith Gill visszatért a Redditre u/deepf***ingvalue felhasználónév alatt, ahol megosztott egy képernyőképet az Etrade-portfóliójáról.

Az AMC szintén több mint 11%-kal emelkedett, míg számos mémérme, köztük a GME, a WSB és a KITTY jelentős, két számjegyű és háromjegyű nyereséget ért el.

A Wall Street Journal arról számolt be, hogy az Etrade fontolgatja a Gill eltávolítását a platformról. Jelentésük szerint „az ügyet ismerő személyek” szerint a platform „aggódott a Gamestop közelmúltbeli vásárlásaival kapcsolatos potenciális részvénymanipuláció miatt”.

A jelentés, miszerint az Etrade állítólag ilyen döntést fontolgat, gyorsan terjedt a közösségi médiában.

A közösségi médiában közzétett bejegyzések nagy része a bennfentes kereskedelmet elkövető amerikai bürokraták ellen irányult. Az amerikai kormány tagjai annak ellenére kereskedhetnek részvényekkel, hogy nem nyilvános információkhoz férnek hozzá.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mélységes érdekellentét áll fenn, amikor a politikusok több okból is részvényekkel kereskednek, például az általuk szabályozott vállalatok részvényeivel kereskednek.

A kritikusok szerint a politikusok számára egyáltalán nem kellene engedélyezni a részvényekkel való kereskedést, mivel pozíciójuk miatt eleve előnyben vannak a hétköznapi befektetőkkel szemben.

„Az Etrade azzal fenyegetőzik, hogy eltávolítja Keith Gillt, mert nyilvánosan közzétette Gamestop-pozícióit, mégis az amerikai politikusok szabadon folytathatják bennfentes kereskedésüket” – írta a Pattern Integrity Films X-felhasználó.

Keith Gill
Forrás: X

„A Morgan Stanley tulajdonában lévő Etrade azt fontolgatja, hogy kitiltja a Roaring Kitty vagy Deepf***ingvalue néven ismert Keith Gillt a platformjáról a Gamestop opciók közelmúltbeli vásárlásaihoz kapcsolódó lehetséges részvénymanipulációval kapcsolatos aggályok miatt” – írta egy másik személy. „Tehát… a politikusok gond nélkül kereskedhetnek bennfentes információk felhasználásával, de ha azt Kitty teszi, az már piaci manipulációnak minősül?”

A 2012-es STOCK-törvény célja a kongresszusi képviselők bennfentes kereskedelmének visszaszorítása volt, és előírta a részvényügyleteik közzétételét. A kritikusok szerint azonban a törvény nem volt elég szigorú, ezért a politikusok részvénykereskedelmének teljes betiltását követelik. A covid-19-járvány több esetben is rávilágított a kongresszusi képviselők lehetséges politikai bennfentes kereskedelmére 2020 elején.

Richard Burr szenátor 2020 februárjában, közvetlenül a piaci zuhanás előtt szembesült azzal a váddal, hogy részvényeket adott el.

A covid-19-ről szóló, 2020. január 24-én tartott zártkörű szenátusi tájékoztatót követően Kelly Loeffler és férje több millió dollár értékben adott el részvényeket a világjárványnak kitett vállalatokban.

Ugyanebben az időszakban Dianne Feinstein férje 1,5 és 6 millió dollár közötti értékben adott el részvényeket egy biotechnológiai cégben.

Ez a tendencia több más törvényhozónál is megfigyelhető volt a világjárvány és más jelentős események idején, amelyek az évek során hatással voltak az országra.

Unusual Whales, aki gyakran beszámol a kongresszusi bennfentes kereskedelemről, kiemelte a képmutatást, hogy Gillnek következményekkel kell szembenéznie, miközben a kongresszus tagjai továbbra is bennfentes információkkal kereskednek részvényekkel.

„Csak emlékeztetőül: a kongresszusnak közvetlen felügyelete van az egész piac, valamint az egyes cégek felett, amelyek szintén lobbiznak náluk” – írta Unusual Whales az X-en. „A kongresszus az érdekellentét ellenére kereskedik ezekkel a vállalatokkal, és 2020 óta folyamatosan felülmúlják a piacot. A médiából azonban kevés zajt hallok ebben a kérdésben.”

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Ismét nagy rallyba kezdtek a GameStop részvények

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!