PlanB modellje szerint 500 ezer dollárig emelkedhet a bitcoin

-

A szélesebb kriptopiaci történések ellenére a Bitcoin továbbra is a figyelem középpontjában áll, különösen a közelmúltbeli piaci konszolidációkat követően.

Annak ellenére, hogy a jelenlegi árfolyam kissé a 70.000 dolláros határ alatt van, és az elmúlt héten minimális ingadozások voltak tapasztalhatók, PlanB neves kriptoelemző megosztotta azokat a meglátásokat, amelyek jelentős emelkedést jelenthetnek a kriptopénz számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


PlanB, az a tapasztalt elemző, aki nagyot mondó előrejelzéseiről ismert felvázolta a Bitcoin árfolyamának lehetséges emelkedését a legutóbbi feleződés után.

Egy részletes eszmefuttatásban a saját fejlesztésű Bitcoin Stock-to-Flow modelljét (S2F) használta fel más grafikonmutatók mellett, hogy párhuzamot vonjon a korábbi bikaciklusokkal, ami arra utal, hogy egy bikafutás van kilátásban.

A S2F modell és a piaci ciklusok megértése

A Stock-to-Flow modell, amely egy árucikk aktuális készletét méri a termelési folyamattal szemben, azt jelzi, hogy a Bitcoin exponenciális emelkedésre készül.

PlanB legfrissebb elemzése szerint a múlt hónap 67.000 dollár feletti zárása egy új ciklus kezdetét jelzi, ami a korábbi években tapasztalt, a halving utáni hullámzást tükrözheti.

Az elemző előrejelzései szerint a Bitcoin a következő ciklusban elképesztő, 500 000 dollárra emelkedik, hangsúlyozva a korábbi bikafutások során követett mintát.

Ezt az előrejelzést a Bitcoin Market Cycle indikátor vizsgálata is alátámasztja, amely megerősíti a bikapiaci szakaszba való belépést.

Az elemző azonban türelmet tanácsol, és azt sugallja, hogy az igazi lendület akkor kezdődik majd, ha az árfolyam gyors emelkedése megkezdődik.

Ezt a Relatív Erősség Index (RSI) értékei is megerősítették, amelyek jelenleg a 2012-es bikafutás előtt látottakhoz hasonlítanak, ami a bikás trend korai szakaszát jelzi.

A bikás kilátások mellett PlanB megvitatta a bitcoin 200 hetes mozgóátlagát (WMA), amely felfelé tendál – ez a jel hagyományosan a bikapiac előfutárának tekinthető.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A 200 WMA és a jelenlegi piaci jelzések összehangolása azt sugallja, hogy a Bitcoin hamarosan átlépheti a 100.000 dolláros szintet.

Továbbá a Bitcoin Realized Price mutató, amely az onchain mozgó érmék profitarányát értékeli, a történelmi adatokkal van összhangban, ami tovább támogatja a bullish forgatókönyvet.

A PlanB arra számít, hogy a Bitcoin árfolyama nem fog 64.000 dollár alá esni, mielőtt a várt rallyra indulna.

PlanB Bitcoin-előrejelzéseinek nyomon követése

A pontos előrejelzésekkel rendelkező elemző 2020-ban szerzett elismerést előrelátásáért, amikor a széles körben elterjedt szkepticizmus és a félelem, bizonytalanság és kétség (FUD) által elárasztott piac ellenére azt jósolta, hogy a Bitcoin eléri az 55.000 dollárt.

Előrejelzéseihez hűen 2021-re a Bitcoin nemcsak elérte, hanem meg is haladta ezt a határt.

A pénzügyi piacok azonban természetüknél fogva bizonytalanok, és PlanB nem minden előrejelzése vált a várt módon valóra. Például sokáig azt állította, hogy a Bitcoin el fogja érni a 100.000 dolláros mérföldkövet.

Bár ezt az eredményt 2021-re prognosztizálta, a Bitcoin teljesítménye elmaradt ettől a céltól. Annak ellenére, hogy nem érte el a várt 100 ezer dollárt, a Bitcoin mégis jelentős mérföldkövet ért el, mivel abban az évben először lépte át a 69.000 dollárt.

Ahogy PlanB felülvizsgálja a 100.000 dolláros Bitcoin-előrejelzését, fontos megvizsgálni a mögöttes alapokat.

A Santimenttől származó piaci adatok csökkenő tendenciát mutatnak a Bitcoin 7 napos aktív címeinek a számában, ami a piaci részvétel vagy a kereskedési aktivitás lehetséges csökkenésére utal.

bitcoin
Forrás: Santiment

Ezzel párhuzamosan a BTC Gini-indexe 0,985, ami azt jelzi, hogy a tulajdonosok között nagy a vagyon koncentrációja, ami hatással lehet az árfolyam-ingadozásra és a kereskedési magatartásra.

Ami pozitívabb, hogy a még nem teljesített származtatott bitcoinügyletek teljes értéke jelentős növekedést mutat.

Csak az elmúlt 24 órában ez a mutató 1,36%-kal nőtt, ezen kontraktusok összértéke pedig elérte a 35,83 milliárd dollárt.

bitcoin
Nyitott származtatott Bitcoin-ügyletek száma. Forrás: Coinglass.

Ez a növekedés, valamint az ugyanezen időszak alatt a mutató közel 25%-os növekedése a kereskedők bullish hangulatára utal.

A Bitcoin aszimmetrikus háromszöget alkotott a 4 órás grafikonon, egy olyan alakzatot, amely jellemzően jelentős ármozgást előz meg, és a BTC-t akár 74.400 dollárig is feljuttathatja.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A bitcoin 2025 szeptemberére elérheti a 130 ezer dolláros árfolyamot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!