Egyre kevesebb a bitcoin a piacon, régi címek is mozgolódni kezdtek

-

Egy új jelentés szerint a bitcoin iránti igény nagymértékben meg fogja haladni a kínálatot, minden eddiginél komolyabb felugrást eredményezve.

A CryptoQuant úgy fogalmazott, hogy az eladói oldalon likviditási válságot láthatunk majd, azaz egyszerűen nem lesz eladó bitcoin, bármilyen magas árat is kínálnának érte a vevők.

A becslések alapján 12 hónap alatt kimerülnek a pici készletek, mégpedig a nagyot emelkedő igényeknek köszönhetően.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Év elején az USA-ban zöld utat kaptak a bitcoin ETF-ek, ez pedig alaposan felkavarta a piaci dinamikát, amelynek már érezhetőek kezdenek lenni a hatásai.

„A bitcoin iránti igény rekordokat dönt, de egyre kevesebben vannak az eladói oldalon. Az eladható tartalékok rekordalacsony szintre csökkentek, és a becslések alapján a piacon lévő mennyiség legfeljebb egy év alatt elfogy, ha az igény a jelenlegi ütemben növekszik.”

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A CryptoQuant ráadásul azt is elmondta, a becsléseik során csak a bejövő tranzakciókkal rendelkező tárcákat vették figyelembe, így a valós igény még ennél is magasabb lehet.

Ahogyan megfogalmazzák, a mostani számok alapján a megnövekedett igény a felhalmozó tárcák irányából jön, amely hagyományosan nem szokott túl erős lenni.

A másik jelentős faktor pedig az, hogy kizárólag az USA esetében számoltak.

„Ha figyelembe vesszük, hogy nem csak az USA-ban, de külföldön is vannak tőzsdék, amelyek tartanak bitcoint, akkor a kép még jobban különbözik. Alapesetben azzal számoltunk, hogy az amerikai ETF-kibocsátók nem csak kizárólag az USA-ban vásárolnak bitcoint. De ha úgy kalkulálunk, hogy nem vesznek külföldről, akkor a tartalékok már csak fél évre elegendőek.”

Újból aktívak a régi címek

Ki Young Ju, a CryptoQuant ügyvezetője a közösségi médiában osztotta meg, hogy ez a likviditási válság lehet az oka, hogy több régi cím is úgymond feléledt.

Az egyik legutóbbi eset egy 2010-ben létrehozott tárca, amelyen a kibányászásuk óta mozdulatlanul várakoztak a coinok, de most ezeket a tulajdonosuk átküldte máshová.

Ki úgy véli, az ETF-ek fel fogják szívin a teljes piaci készletet, mégpedig hat hónapon belül.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ETF szektorba áramló pénz mennyisége természetesen nem állandó, kisebb-nagyobb megtorpanásokat lehet tapasztalni, de összességében rengeteg friss tőke érkezik a területre.

Olvastad már? 🚀 A következő altcoin csillagok: A befektetési dicsőség 100-szorosának eléréséhez szükséges stratégiák

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!