Egy japán cég ugyanazt csinálta, mint a MicroStrategy, és a részvényei azonnal szárnyalni kezdtek

-

Az Metaplanet befektetési cég részvényei az elmúlt héten 158%-os növekedést mutattak, így a japán értékpapírok között a legnagyobb nyertes lett.

A közel 1 milliárd dolláros (14,8 milliárd japán jen) piaci kapitalizációval rendelkező vállalat nagy hullámokat keltett a pénzügyi piacon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég részvényárfolyama jelenleg 93 japán jen, ez két nap alatt 127%-os növekedést jelent, és ez a gyors növekedés arra kényszerítette a Tokiói Tőzsdét, hogy időlegesen felfüggessze a részvények kereskedését.

Céges bitcoin-tartalék

A Metaplanet sikerének hátterében az amerikai MicroStrategyhez hasonló stratégia alkalmazása áll, amely a legnagyobb bitcoin tulajdonos a vállalatok között.

A japán cég április 8-án jelentette be a bitcoin befektetési stratégiáját, és azóta 117,7 Bitcoint halmoztak fel, 7,2 millió dollár értékben.

Ennek eredményeként a cég részvényei 389%-kal emelkedtek az azóta eltelt másfél hónap alatt.

Május 13-án a Metaplanet újabb nyilatkozatot adott ki, melyben bejelentették, hogy különböző tőkepiaci eszközöket kívánnak felhasználni bitcoin tartalékuk növelésére, követve a MicroStrategy példáját.

A cég a növekvő japán államadósság és a japán jen gyors leértékelődése elleni védekezésként tekint a bitcoinra.

A fejlett országok között Japán rendelkezik a legrosszabb államadósság-GDP aránnyal, amely jelenleg 261%-on áll, ráadásul a japán jen 2021 eleje óta több mint 34%-kal leértékelődött az amerikai dollárral szemben.

A japán gazdaság a cégek számára is kihívásokat okoz

A Metaplanet a Tokiói Tőzsdén kereskedhető, ami korlátozza az amerikai befektetők hozzáférését a cég papírjaihoz, azonban már születtek tervek arra, hogy a cég részvényeit tokenizálják a Liquid-en, egy második rétegű Bitcoin protokollon.

Arnab Naskar, az STOK platform egyik alapítója is megosztotta a szándékát, hogy a Metaplanet részvényeit tokenizálják, hasonlóan ahhoz, ahogyan a MicroStrategy részvényeit is tokenizálták.

A múlt hónapban a Metaplanet bejelentette, hogy több tényező miatt is fontolóra vette a bitcoin beillesztését a pénzügyi tartalékai közé.

Legfontosabb indokként azt fogalmazták meg, hogy csökkenteni kívánják a japán jennek való kitettségüket, amelyet jelentősen befolyásolt Japán alacsony kamatkörnyezete.

A részvényeseknek szóló tájékoztatóban a Metaplanet kifejezte aggodalmát a jen sérülékenysége miatt, és kiemelte a bitcoin potenciálját az infláció elleni védelemként, a makrogazdasági ellenállóképesség eszközeként és a hosszú távú tőkenövekedés forrásaként.

Nyereséges bitcoin-befektetés

Számos nagyvállalati Bitcoin befektető, köztük a MicroStrategy, már most jelentős nyereségeket könyvelhet el az általuk birtokolt bitcoinon.

A Saylortracker adatai szerint, a jelenlegi, körülbelül 65-70 ezer dolláros piaci áron, a MicroStrategy készlete összesen több mint 14 milliárd dollár értékű.

Ez azt jelenti, hogy a vállalat papíron majdnem 6,5 milliárd dollárnyi, realizálatlan nyereséggel rendelkezik, ami 104%-os hozamot jelent a 2020-ban Saylor által megkezdett befektetéshez képest.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jelenleg a bitcoin körülbelül 69.000 dolláron cserél gazdát, ami több mint 3%-os csökkenést jelent az elmúlt naphoz képest.

Az árfolyam így is mindössze 5%-ra van történelmi csúcsától, a március 14-én regisztrált 73.750 dollártól.

Olvastad már? 3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!