Annak ellenére, hogy a bitcoin értéke a márciusi 3700 dolláros mélypontról szépen visszatornázta magát, mindenkit mégsem sikerült meggyőznie.  

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és kriptopénzszkeptikus nemrég arról írt, hogy szerinte hamarosan 9000 alá eshet a bitcoin értéke, így tovább folytatódhat a brutális medve piaca.

„Az arany szépen lassan leküzdi az 1800 dolláros ellenállási szintet, míg a bitcoin lassan beesik a 9000 dolláros támaszszint alá. Szerintem mindkét szint megdőlhet, így az arany értéke szárnyalni kezd, míg a bitcoin bezuhan.”

Schiff szerint a 2018-ban kialakult 3200 dolláros mélypont hamarosan nem fog olyan alacsonynak tűnni.

Egyes makroelemzők azonban továbbra is bíznak a kriptopénzben.

Miért vásároljunk bitcoint? Egy vezető befektetési stratéga elmagyarázza

Lyn Alden, a Lyn Alden Investment Strategy alapítója nemrég megosztotta, hogy három okunk is lehet arra, hogy bitcoinba fektessünk:

  • A bitcoin hálózata és ritkasági mechanizmusai, amelyek segítenek a további növekedés elérésében,
  • A blokkjutalom-feleződés, amely tovább ritkítja a bitcoin készletét,
  • Egy „ideális” makrovisszaesés, vagyis a pénzkészletek hatalmas növekedése, a kormányok megemelkedett gazdasági hiánya és a kriptopénzek széles körű elterjedése ismert cégek és befektetők körében.

Mindezt összevetve a következő megállapításra jutott:

„A bitcoinra jelenleg úgy tekintek, mint egy aszimmetrikus fogadás portfólióm egy nagyon kis hányadáért cserébe. Egyre jobban bízom benne két éves időtávban, mint egy tudatos spekuláció és akár hosszabb távon is bízom benne.”

Nem az egyedüli makrobefektető

Alden messze nem az egyetlen makroelemző, aki kiállt a bitcoin mellett makro- és diverzifikálási befektetési szempontból.

Májusban Paul Tudor Jones, kockázatitőke-kezelő felfedte, hogy a bitcoin is felkeltette érdeklődését. A CNBC-nek adott interjút és kiadta a „Nagy Pénzügyi Infláció” című kutatását. A Wall Street-i befektető elmondta, hogy szerinte a bitcoin lehet a legjobb eszköz a jelenlegi pénzügyi makrokörnyezetben.

Tudor Jones vagyona meghaladja az 5 milliárd dollárt és azt mondta, hogy a bitcoin még az aranynál és a részvényeknél is jobb befektetés lehet.

Aldenhez hasonlóan Tudor Jones is a központi bankok pénznyomtatását okolja, amely hihetetlen szintekre emelkedett a világjárvány miatt kialakult gazdasági válság következtében.

„A bitcoin zseniális feltalálója alkotta meg ezt a mesterséges ritkaságot, amely elképzelhetetlen lenne a központi bankok és kormányok számára.”

Emellett Raoul Pal, a Real Vision vezérigazgatója és korábbi makro-vagyonkezelő is hasonlóan gondolkodik.

Pal az elmúlt hónapok során egyértelműen kiállt a bitcoin mellett a Twitteren, több elemzést is megosztott, emellett úgy gondolja, hogy a bitcoin kitűnő makrohelyzetben lehet.

Egy korábbi cikkben azt írta, hogy a bitcoin értéke a közeljövőben akár a 100.000 dollárt is elérheti, mivel átveheti a hagyományos pénzügyi rendszerek helyét, ha azok összeomlanak.

Olvastad már? Gondoltad volna, hogy pénzt kereshetsz azzal is, hogy csak otthon ülsz?

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂