Egy elmélet szerint a bankárok azért szidják a bitcoint, hogy az áresés után olcsóbban vásárolhassanak

-

A közösségi médiában szárnyra kapott az a pletyka, hogy a JPMorgan ügyvezetője, Jamie Dimon csak azért szidja a bitcoint, hogy titokban többet vásárolhasson magának, miután az árfolyam beesik.

Sokan úgy vélik, hogy a bankárok pontosan tudják, hogy mi a bitcoin, és, hogy nem tudják megállítani, így jobb, ha felülnek ők is a vonatra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Jamie Dimon nemrégiben ismét nagy figyelmet keltett a kriptoközösségben, hiszen a CNBC-nek adott interjújában rendkívül kritikusan fogalmazott a bitcoinról.

A legnevetségesebbnek azt tekintik, hogy évek óta megcáfolt, egyértelműen légből kapott vádakat ismételgetett.

Az egyik legextrémebb az a nézet, hogy Satoshi, a bitcoin megalkotója hamarosan ismét előkerül, és kitörli az egész rendszert.

Dimon régóta kritikusan áll hozzá a bitcoinhoz és a kriptopénzekhez, a közösségben viszont egyre inkább az a nézet uralkodik, hogy ez valójában jól kiszámított manipuláció, hogy így tartsák alacsonyan az árakat, hogy még többet szerezhessenek maguknak.

Dimon kétségkívül nagy becsben van tartva a befektetők idősebb generációja által, akik adnak a szavára, és ezzel a kritikus hozzáállással akarj elkerülni, hogy a bitcoin ára túl hamar túl magasra emelkedjen.

Vannak, akik úgy vélik, Dimon egyszerűen nem ért a bitcoinhoz, és nem tudja, hogy hogyan működik.

A legelterjedtebb nézet mégis az, hogy nagyon is tudja, hogy mi a helyzet, és így próbál helyezkedni a piacon, hogy még a felezés előtt a lehető legnagyobb mennyiséget megszerezhesse.

Dimon felszólalása, amely alapján Satoshi majd visszatér, és kitörli a rendszert, figyelmen kívül hagyja, hogy ez technikai szempontból nem lehetséges.

Fennáll viszont a valószínűsége annak, hogy Satoshi végül a piacra dobja a coinjait, amelyeket a hálózat indulása után, a korai szakaszban bányászott ki, és amelyek azóta sem mozdultak meg.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a forgatókönyv szintén elég kicsi valószínűségű, viszont ez legalább ténylegesen megtörténhetne, ellentétben a rendszer „kiradírozásával”.

Dimon kritikái ellenére a JPMorgan viszont egyáltalán nem tartja távol magát a kriptótól. Nemrégiben több spot piaci bitcoin ETF is elindult az USA-ban, a JPMorgan pedig aktívan közreműködik ezek kibocsátásában, többek között a BlackRock számára is.

Dimon pont ezért számos ellenkritikával szembesült, mikor a nyilvánosság előtt szidta a bitcoint, aztán kiderült, hogy a cége a lehető legnagyobb mértékben részt akar venni egy bitcoin ETF működtetésében.


Olvastad már? Az XRP visszapattanhat? Itt van 3 katalizátor az XRP árfolyam növekedéséhez

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!