Egy elemzőcég szerint igazából még el sem kezdődött a spekuláció az ETH körül

-

Az ETH 2500 dollár között mozog, bőven a 2022-es év legalacsonyabb árfolyama fölött, de egy elemzőcég úgy véli, hogy a valódi bikapiaci spekuláció még meg sem kezdődött, a java még csak most jön.

A Kaiko nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a BTC rendkívül jól járt a spot piaci bitcoin ETF elindulásával, főleg az azt megelőző felhajtással.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ETH esetében is várható egy ilyen ETF elindulása a jövőben, de ahogyan az elemzők rávilágítanak, az ezzel kapcsolatos hírverés, a spekuláció még el sem kezdődött.

Az USA tőzsdefelügyeleti hatósága, a SEC nemrégiben jelentette be, hogy az ETH ETF ügyében márciusra halasztja a döntést, így a kérvényezőknek egyelőre várni kell, hogy vajon zöld utat kaphat-e egy ilyen befektetési termék.

„Halványan érzékelhető valamilyen párbeszéd az ETH beadványaival kapcsolatban, de az adatokból egyértelműen látható, hogy az ETF-hez köthető spekuláció még nem kezdődött meg. A kereskedési volumenben kiugrás tapasztalható, de a derivatíva-tőzsdéken ennek nyoma sincs. Márpedig az ottani forgalom-növekedés szokott a tankönyvi jele lenni egy közelgő ralinak. A határidős piacokon is lassul a kereskedés.”

Az elemzők elmondása alapján a BTC és az ETH közötti korreláció kifejezetten alacsony szintre esett, ahogy mindkét eszközosztály kifejlesztette a saját narratíváját.

A BTC esetében látható, hogy az ETF körüli felhajtás az egyik legnagyobb jelentőségű dolognak számít a kriptopénz történelmében, de az ETH esetében kétséges, hogy ugyanez megismétlődhet-e.

Ennek ellenére az ETH is számos oldalról kaphat támogatást, és a legnagyobbnak a második rétegű megoldások, az Ethereum hálózat skálázási metódusai számítanak.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A Kaiko szerint ráadásul a mostani áremelkedés szinte kizárólag a post piaci kereskedők aktivitásának köszönhető, a határidős piacoknak egyelőre kicsi ráhatása van az árfolyamra.

A cég szerint ez arra utalhat, hogy a kereskedők egyelőre nem számítanak rá, hogy a közeljövőben ETH ETF indulhat, így nem is nyitnak tőkeáttételes pozíciókat, hogy elkaphassák az esetleges kiugrásokat az árfolyamban.

„A határidős piacokon szeptember és október a legcsendesebbek közé tartozott, a nyári szintekről több, mint 20%-ot csökkent az ügyletek száma. Ennek megfelelően az árfolyam sem mozgott túlságosan nagy mértékben.”

A spot BTC ETF indulása után az egész piacon úrrá lett az optimizmus, és a kereskedési aktivitás is megnőtt, az ETH esetében is, viszont a shortok, az esésre várók kerültek többségbe.

A bikapiaci ralikhoz szükséges aktivitásnak, a megnövekedett ügyletnyitási hajlandóságnak egyelőre nyoma sincsen az elemzők szerint, így kétséges, hogy mikor folytatódhat a növekedés.


Olvastad már? Erősödnek a mém érmék, a Meme Kombat és a Sponge most a kedvenc

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.16.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, különösen a mémcoin többszöri árfolyamkorrekciója miatt a grafikonokon. A helyzet azonban még rosszabb is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!