A Bitcoin-piacokon folytatódik a pesszimizmus és a borúlátás, mivel a Terra Do Kwonja félresöpört egy „szándékos és összehangolt” támadást a TerraUSD és a LUNA tokenek ellen.

A Bitcoin (BTC) felkészült arra, hogy május 8-án létrejön egy ritka medve-jellegű visszatérés, miután egy éjszakai eladás egyre közelebb vitte a piacot a januári mélypontokhoz.

BTC/USD 1 órás gyertyás grafikon (Bitstamp). Forrás: TradingView

A BTC 34.400 dolláros mélypont körül kering

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD a Bitstampon 34 200 dollárig süllyedt, majd magához tért, a cikk írásakor pedig már körülbelül 500 dollárral magasabban kereskednek vele.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A pár rövid ideig a 36.000 dolláros szint körül talált támaszt, de ez a vékony hétvégi likviditás miatt alábbhagyott, ami tovább növelte a volatilitást.

Maguk a Bitcoin-likviditások azonban korlátozottak voltak, mivel a piaci hangulat már régóta egy mélyebb visszalépésre számított a részvénypiacokon zajló viharos hét után.

Az on-chain monitoring erőforrás, a Coinglass adatai a Bitcoin és az Ether (ETH) esetében is 80 millió dollár körül mozgó 24 órás likvidációkat figyeltek meg.

Kriptolikvidációk chartja. Forrás: Coinglass

Rövid távú árfolyamkilátásait frissítve a népszerű Twitter-kommentátor, Credible Crypto egy “flush”-t vizionált, amely a BTC/USD-t akár 29.000 dollárig is leviszi, ami új 2022-es mélypontot jelent.

A 30.000 dollár közeli ajánlatok, köztük a Bitfinex tőzsdén egy bálnakereskedőé, túl csábítónak bizonyulhatnak ahhoz, hogy ne hagyják teljesítetlenül.

A május 8-i lefelé irányuló lendület a Terra vállalatánál felmerült problémákról szóló híreket kísérte. A cég, amely azt ígérte, hogy korlátlan mennyiségű BTC-t vásárol az amerikaidollár-alapú stabilcoinja, a TerraUSD (UST) fedezetéül, első komolyabb próbatételét tapasztalta meg, mivel egy piaci szereplő tömegesen eladta az UST-t közel 300 millió dollár értékben.

Bár a zavarok minimálisak voltak, az UST rövid időre akár 0,8%-kal is csökkentette a dollárhoz való kötöttségét.

„A Terra-Luna-UST elleni mai támadás szándékos és összehangolt volt” – reagált az eseményekre Caetano Manfrini, a brazil kriptoüzleti fórum, a GEMMA jogi képviselője.

„Tömeges 285 millió UST dömping a Curve-on és a Binance-on egyetlen játékos által, amit masszív shortolás követett a Lunán és több száz Twitter-bejegyzés. Tiszta megrendezés. A projekt zavar valakit. jó úton halad!”

Do Kwon, a Terra társalapítója, aki mostanában mind a Bitcoin-vásárlásai, mind a közösségi médiában való szerepvállalása miatt ismert, feltűnően hűvös maradt.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Kwon szavai ellenére azonban az UST a CoinMarketCap adatai szerint a cikk írásakor körülbelül 0,5%-kal az 1 dolláros célérték alatt maradt.

További megjegyzésekben a Cointelegraph munkatársa, Michaël van de Poppe elismerte, hogy az esemény “nem fűtötte a piacokat”, de a “FUD” kategóriába sorolta.

„Nézzük meg, hogyan reagál az ár itt a Bitcoinon, mivel jelenleg az összes ilyen mélypontot söprögetjük, és kicsit túlterheltek lefelé” – mondta a Twitter követőinek a legutóbbi frissítésében.

Közben a Bitcoin grafikonja kicsinyítve még mindig kifejezetten étvágytalannak tűnt.

A heti időkereteken a BTC/USD közel állt ahhoz, hogy befejezze a hatodik egymást követő piros heti gyertyáját – ami korábban csak egyszer fordult elő a történetében, még 2014-ben.

BTC/USD 1 hetes gyertyadiagram (Bitstamp). Forrás: TradingView

Abban az évben a Bitcoin első feleződési ciklusának kirobbanó csúcsát és az azt követő visszaesést élte meg, amelyet az akkori legnagyobb tőzsde, az Mt. Gox elleni hackertámadás is súlyosbított.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Ezt megelőzően a Bitcoin négy egymást követő piros heti zárása már olyan helyzetbe hozta a kriptopénzt, amelyre utoljára a 2020. márciusi COVID-19 összeomlás után volt példa.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.