5,5 millió dollárra büntette az SEC az Nvidiát

-

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) megvádolta az Nvidia Corp. vállalatot, amiért elmulasztotta nyilvánosságra hozni, hogy a kriptobányászat jelentősen megnövelte a bevételeit.
A vállalat beleegyezett a jogsértés megszüntetésébe, és 5,5 millió dolláros büntetés megfizetésébe.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Nvidia elmulasztotta nyilvánosságra hozni, hogy a kriptobányászat jelentősen hozzájárult a bevételük jelentős növekedéséhez

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) pénteken bejelentette, hogy megállapodott az Nvidia Corporation technológiai vállalattal, „amiért nem végeztek megfelelő tájékoztatást a kriptobányászatra vonatkozóan a vállalat szerencsejáték-üzletágára gyakorolt hatásáról.”

Az értékpapír-felügyelet kifejtette, hogy az Nvidia 2018-as pénzügyi évének egymást követő negyedéveiben:

A vállalat elmulasztotta nyilvánosságra hozni, hogy a kriptomining jelentős eleme volt a játékokhoz tervezett és forgalmazott grafikus feldolgozó egységeinek (GPU-k) értékesítéséből származó jelentős bevételnövekedésének.

Ahogy a kriptopénzek iránti kereslet és érdeklődés 2017-ben nőtt, az Nvidia ügyfelei egyre gyakrabban használták a játék GPU-kat kriptobányászatra – állapította meg az SEC.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az értékpapír-felügyelet kifejtette, hogy az Nvidia tisztában volt azzal, hogy a bevételnövekedés a kriptobányászatból származik, de nem hozta nyilvánosságra a 10-Q űrlapokon, ahogyan azt előírták.
Kristina Littman, az SEC Enforcement Division Crypto Assets and Cyber Unit vezetője megjegyezte:

Az Nvidia közzétételi mulasztásai megfosztották a befektetőket a vállalat üzleti tevékenységének értékeléséhez szükséges kritikus információktól egy kulcsfontosságú piacon.

Anélkül, hogy elismerte vagy tagadta volna az SEC megállapításait, az Nvidia beleegyezett a jogsértés megszüntetésére és 5,5 millió dolláros büntetés megfizetésébe.
A hét elején az értékpapír-felügyelet közölte, hogy csaknem megduplázta a kriptóra összpontosító végrehajtási részlegének méretét.

Több törvényhozó és az SEC egyik biztosa hevesen kritizálta Gary Gensler SEC-elnököt, amiért a kripto végrehajtásra összpontosít ahelyett, hogy egyértelműbb szabályozást biztosítana.

Olvastad már? A Binance kivezeti a derivatívákat Spanyolországban

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!