Egy dél-koreai százados bitcoinért cserébe kémkedett Észak-Koreának

-

A dél-koreai bűnüldöző szervek nemrég jelentették be egy szolgálatban lévő katonai százados és egy kriptopénzváltó üzemeltetőjének letartóztatását azzal a váddal, hogy egy észak-koreai hacker számára kémkedtek.
A kémkedésért cserébe a két dél-koreai személynek állítólag összesen 637.789 dollár értékű bitcoint fizettek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Dél-Korea közös parancsnoksága és irányítása a célkeresztben

Két dél-koreai állampolgárt, egy kriptoeszköz-kezelő céget működtető üzletembert és az ország hadseregének egyik szolgálatban lévő századosát tartóztatták le azzal a gyanúval, hogy katonai titkokat adtak át egy észak-koreai hackernek.
Az érzékeny információk átadásáért cserébe a személyek állítólag 600.000, illetve 37.789 dollár értékű bitcoinban kaptak fizetést.
Az AFP jelentésében a dél-koreai bűnüldözőket idézik, akik szerint a letartóztatás volt az első alkalom, hogy egy civilt és egy aktív szolgálatban lévő katonai századost is elfogtak, amint Észak-Korea számára kémkedett.
A századossal kapcsolatban, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, az ország hatóságai azt mondták, hogy az illető a dél-koreai közös parancsnoki és irányítási rendszerbe való bejelentkezéshez használt információkat adott át egy állítólagos észak-koreai kémnek.
A kriptovaluta-tőzsde üzemeltetőjét viszont azzal vádolják, hogy kémeszközöket adott a századosnak. Az üzemeltető ezt az észak-koreai kém utasítására tette – áll a jelentésben.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A karóraszerű kémeszköz mellett az üzletember a jelentések szerint egy USB-hez hasonló hackereszközt is vásárolt és szerelt össze. Az eszközzel a dél-koreai közös parancsnoki és irányítási rendszerhez férhettek volna hozzá.

A nemzetbiztonsági törvény megsértése

A letartóztatást követően a jelentés idézi a Koreai Nemzeti Rendőrségi Ügynökség egyik tisztviselőjét, aki megerősítette:

„A két férfit letartóztatták a nemzetbiztonsági törvény megsértésének vádjával.”

A letartóztatásokra reagálva a koreai ügyészség figyelmeztetett, hogy „a biztonsági bűnözőkkel szemben a törvényeknek és elveknek megfelelően fog reagálni”.
Az állítások, miszerint egy észak-koreai hacker dél-koreai állampolgárokat toborzott, hogy Phenjan nevében kémkedjenek, alig néhány héttel azután érkeztek, hogy az FBI észak-koreai kötődésű hackereket vádolt meg azzal, hogy ők állnak a Ronin-híd-hack incidens mögött.

Amint arról korábban a Bitcoin.com News beszámolt, az incidens mögött álló észak-koreai kiberbűnözők a feltételezések szerint több mint 600 millió dollárt zsákmányoltak.

Olvastad már? Egy elemzés szerint a 30 ezres mélypontot egy 100 ezres csúcs előzi majd meg

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!