Egy elemzés szerint a 30 ezres mélypontot egy 100 ezres csúcs előzi majd meg

-

A Bitcoin medvéknek teljesülhet a kívánságuk, de lehet, hogy előbb el kell viselniük az új történelmi csúcs fájdalmát.
A Bitcoin (BTC) nem biztos, hogy 30.000 dollár alá zuhan, hanem inkább 100.000 dollárra ugrik, mielőtt kisöpri a mélypontokat.
Ez volt a véleménye a népszerű kereskedőnek, a Credible Cryptónak, aki május 2-án megosztotta friss véleményét arról, hogyan alakulhat a BTC árfolyama.

A kereskedő arra készül, hogy a mélypontok „kihasználatlanul maradnak”

Miközben egyre több hang szólal meg, hogy a BTC/USD árfolyamon újabb nagyobb visszaesés várható, ami elsősorban a makrogazdasági tényezőkre vezethető vissza, a bikás kilátások továbbra is a hosszú távra korlátozódnak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Credible Crypto számára azonban a pár ugyanúgy meglepheti a piacot, de folytathatja bikafutását új történelmi csúcsok, sőt hat számjegyű csúcsok felé.
Az ok a történelmi kontextusban rejlik. A korábbi években, például 2019-ben, a Bitcoinnak sikerült visszatérnie az emelkedéshez, amikor a piac kapitulációs eseményre számított.
A várt mélypontokat csak jóval később (2020 márciusában) söpörte be, miután makrocsúcsot döntött, és mint ilyen, minden okunk megvan azt hinni, hogy ezúttal is hasonló lehet a helyzet.
Egy videóban az Elliott-hullámok segítségével a Credible Crypto feltérképezte a BTC/USD egy új makro-tetőpont felé történő elmozdulását 100.000 és 200.000 dollár közé, mielőtt egy olyan lehúzás következne be, amely 30.000 dollárnál vagy az alatt veheti fel a likviditást.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

„Ezek a mélypontok, amelyek felépültek – nem kell most bevennünk őket; nagyon is folytathatjuk felfelé az ötödik hullámot” – magyarázta.
Hozzátette, hogy „semmi rossz” nincs abban, ha a 2021 novemberi történelmi csúcsok után a mélypontok lesöprésére számítunk.

„De ismétlem, a piaci kontextus és minden más alapján, amit láttam, úgy gondolom, hogy ez egy kicsit valószínűtlenebb; sokkal valószínűbbnek tartom, hogy ezeket a mélypontokat érintetlenül hagyjuk, és egyszerűen folytatjuk felfelé”.

BTC/USD 1 hetes gyertya grafikon (Bitstamp), a mélypontok kiemelve. Forrás: TradingView

A kapituláció „nem biztos, hogy bekövetkezik”

Ugyanez a következtetés képezte a CryptoQuant on-chain elemzőplatform keddi kutatásának alapját.
A tőzsdékre érkező csökkenő beáramlásokat elemezve a CryptoQuant Quicktake sorozatának egyik munkatársa azzal érvelt, hogy a kereskedők nem készülnek „kapitulációra” és eladási hullámra.

A beáramlások idén január után „meredeken csökkentek”, míg a kiáramlások továbbra is növekvő tendenciát mutattak.

„Ezért, ha a piac továbbra is olyan súlyosan alakul, ahogy a média általánosságban előrejelzi, és nem történnek váratlanul (kiszámíthatatlanul) szörnyű események, akkor a rossz esemény ismétlődhet, de a kapituláció nem következhet be” – összegezte a kommentátor.

Bitcoin tőzsdei nettó áramlások vs. BTC/USD grafikon. Forrás: CryptoQuant

Olvastad már? A Dogecoin oldhatná meg a Twitter spam-problémáját

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!