Nagy öngólt lőtt a Crypto.com

-

A világ hatodik legnagyobb kriptotőzsdéjének számító Crypto.com alaposan lerontotta a saját hírnevét, miután bejelentette, hogy az általa kiadott Visa kártya tulajdonosainak jelentős mértékben csökkenti a staking jutalmait.
A CRO token hamar mélyrepülésbe kezdett. A legtöbb betéti kártyáján életbe lépő hozamcsökkenés miatt a tokenek árfolyama kevesebb, mit egy hét alatt 30%-ot csökkent.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég egy blogposztban magyarázta el, hogy a csökkentésre a hosszabb távú fenntarthatóság miatt van szükség, így átlagosan 69,5%-kal vágták meg a jutalmakat.
Az alapkártyának számító Midnight Blue esetében pedig a teljes staking megszűnt.
A legmagasabb fokozatot képvislő Obsidian kártyához legalább 400 ezer dollárnyi CRO-t kell lekötni, a díj ebben az esetben 8%-ról 5%-ra csökkent.
A változások a díjak esetében június elsején lépnek életbe. A százalékos csökkenés mellett ráadásul egy havi limit is lesz, hogy melyik kártyával mennyi jutalmat lehet bezsebelni, ezeket 25 és 50 dolláros összegre korlátozták.
A jelenlegi felhasználókat eléggé felzaklatta a tőzsde hirtelen döntése, hogy ilyen mértékben változtatnak a jutalmakon.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Voltak, akik szerint ez a lépés a lehető leghülyébb döntés volt, amelyet a tőzsde elkövethetett.
https://twitter.com/devchart/status/1520785605189320709
Kris Marszalek, a tőzsde ügyvezetője sem hagyta szó nélkül a közösség reakcióját, és egy tweetben elmondta, a bejelentett változások még valamennyire finomodhatnak, hogy egy kiegyensúlyozottabb rendszert tudjanak lérehozni.
Ennek fnyében lehet, hogy a privát tagok a felső kategóriás kártyákkal 8% éves hozamhoz juthatnak, míg az alapkártyák, a Royal Indigo és a Jade Green birtokosai 4%-os jutalmat várhatnak.

Ezek viszont egyelőre nem kerültek hivatalosan is megerősítésre a tőzsde saját blogján.


A sajtóban keringő kérdésekre a cég szóvivője részletesebben is válaszolt, hiszen értelemszerűen sokan kíváncsiak arra, hogy egészen pontosan mennyire is lesz fenntarthatóbb a rendszer attól, ha csökken a staking jutalom.

„A Crypto.com elkötelezett, hogy a lehető legjobb szolgáltatásokat és termékeket nyújtsa a felhasználóinknak, szerte a világon. A mostani intézkedések a hosszú távú fenntarthatósághoz szükségesek, hogy tovább tudjunk növekedni, és továbbra is csábító jutalmakat, lehetőségeket tudjunk ajánlani az ügyfeleinknek.”

A CRO token tekintetében a hatás egyértelműen negatív, a múlt hét végi 36 centről a Coingecko adatai szerint 30%-kal alacsonyabbra esett, mindössze hét nap alatt.

Olvastad már? Egy elemzés szerint a 30 ezres mélypontot egy 100 ezres csúcs előzi majd meg

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: thecrypto france

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!