Újabb kriptós szankciókat akarnak az amerikai politikusok

-

A kriptoipar lobbizik az amerikai törvényhozóknál két törvényjavaslat ellen, amelyek célja, hogy megakadályozzák az orosz oligarchákat abban, hogy a szankciók elkerülése érdekében kriptopénzeket használjanak.
Az USA és sok más ország szankciókat vezetett be ellenük, miután Oroszország megkezdte az ukrajnai invázióját.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Blockchain Association lobbizik az amerikai törvényhozóknál két olyan törvényjavaslat ellen, amelyek célja, hogy megakadályozzák az orosz oligarchákat abban, hogy kriptopénzzel kerüljék ki a szankciókat, amelyeket azután vetettek ki rájuk, hogy Oroszország megkezdte az ukrajnai invázióját – jelentette a CNBC a múlt héten.
Az első egy képviselőházi törvényjavaslat, amelynek címe „Russian Digital Asset Sanctions Compliance Act of 2022″.
A másik egy szenátusi törvényjavaslat, amelyet a kriptoszkeptikus Elizabeth Warren szenátor (D-Mass) szponzorált „Digital Asset Sanctions Compliance Enhancement Act of 2022″ címmel.
A törvényjavaslatok felhatalmazzák a Biden-kormányzatot arra, hogy megtiltja az amerikai kriptotőzsdéknek az Oroszországból érkező fizetések feldolgozását.
Azt is lehetővé tennék az amerikai hatóságok számára, hogy szankcionálják a külföldi tőzsdéket, amelyek a szankcionált orosz személyek vagy vállalatok által végrehajtott tranzakciókat dolgozzák fel.
A szervezet több mint 70 kriptoplatformot képvisel, köztük az AAVE, Anchorage Digital, Ava Labs, Bitdeer, Blockchain Capital, Blockfi, Brevan Howard, Chainalysis, Circle, Crypto.com, Digital Currency Group, Dragonfly Capital, Etoro, Grayscale, Kraken, Ripple, Silvergate, Solana, Terra, Voyager és Wicklow Capital.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A csoport arról próbálja meggyőzni a törvényhozókat, hogy a kriptopénzeket nem a gazdag oroszok használják a szankciók elkerülésére.
Curtis Kincaid, a Blockchain Association szóvivője kifejtette, hogy a szervezet megpróbálja meggyőzni a törvényhozókat, hogy „válasszák el a tényeket a fikciótól azzal kapcsolatban, hogy Oroszország nem képes nagy összegeket átutalni kriptotranzakciókon keresztül a szankciók kijátszása érdekében”.
Jake Chervinsky ügyvéd, az egyesület szakpolitikai vezetője is nyilatkozott az ügyben.

„Ezek a törvényjavaslatok nem az orosz oligarchákat célozzák, akik nem használnak (és nem is használhatnak) kriptót a szankciók kijátszására. A tisztességes amerikai kriptovállalkozásokat veszik célba minden látható ok nélkül, végrehajtva Elizabeth Warren szenátor keresztes hadjáratát egy olyan technológia ellen, amelyet nem ért.”

Míg egyes törvényhozók aggódnak a kripto szankciók kijátszására való használata miatt, sok szakértő szerint a kripto nem hatékony eszköz a szankciók kijátszására.

Egy amerikai pénzügyminisztériumi tisztviselő márciusban azt mondta:

„Nem látjuk, hogy a kriptót nagymértékben lehetne használni a szankciók kijátszására”.

Olvastad már? Üzbegisztán elnöke rendeletben szabályozza a kriptovalutákat


Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!