Egy blokkláncplatform a világ politikusainak és vezetőinek arcképgyűjteményét kínálja

-

 

Egy blokkláncalapú platform lehetővé teszi, hogy egyedi, digitális gyűjteményeket vásárolhassunk olyan közszereplőkről, mint Oprah Winfrey vagy Ellen DeGeneres, és politikai vezetőkről, mint Donald Trump és Kim Dzsongun

 

Forrás: Mycryptons.com

Minden „Crypton” egy kézzel készített képpel érkezik, amin a kívánt személy arca van. A humoros vagy szarkasztikus arcképeket közzé lehet tenni a közösségi oldalakon is, hogy mások is kommentelhessék az ügyet, vagy egyszerűen csak szórakozásból.

A vicces feliratok Mark Zuckerberget („A választások szórakoztatóbbak a facebookkal”), Jeff Bezost („Szegény Donald… Én 100x gazdagabb vagyok”) és Sarah Palint („Ne becsüljetek alá”) sem kímélték.

Az ötlet mögött a Crypton Labs áll csapatja, akik úgy vélik, hogy a kifejezés ezen módja sokkal hatékonyabb és kifinomultabb, mint a „száraz szavak” vagy Twitter-bejegyzések. A jövőben rövid audio klipeket és animációkat is terveznek majd hozzáadni a Cryptonokhoz – valamint lehetővé kívánják tenni a tulajdonosok számára, hogy saját fényképüket használhassák fel egy saját Crypton létrehozásához. Ugyanakkor történelmi személyeket és kitalált karaktereket is lehet majd gyűjteni.

Ha birtoklásra kerül sor, egy automatikus árkiterjesztő funkciót fognak bevezetni, ami azt jelenti, hogy adott Cryptont más személynek az eredeti ár kétszereséért lehet majd eladni. A bevétel nagy része ahhoz kerül majd, aki eladta a gyűjteményét, ezzel a rendszer előrevetít egy lehetséges bevételforrást.

Szintén lehetséges lesz egy egyszeri védelmi díjat fizetni, amely arra szolgálna, hogy a Crypton ne cserélhessen gazdát. Ez a funkció lehetővé tenné a tulajdonosok számára, hogy saját eladási árat szabhassanak meg.

A Crypton Labs szerint, ha valaki létrehoz magáról egy Cryptont azzal az elképzeléssel, hogy 2020-ban, vagy 2024-ben indul az Egyesült Államok elnökválasztásán, az érme értéke nem lenne valami nagy. Ha azonban tényleg jelölt lesz, esetleg megnyeri a választásokat, nagyon sok pénzt kereshet rajta.

Varun Gupta, a vállalat társalapítója a Cointelegraphnak azt nyilatkozta, hogy a Cryptonok nem csak a haszon miatt lesznek kereskedhetőek. Inkább egy átalakítható és művészi kreatív munkák, amelyek a szólásszabadságnak köszönhetően erősen kifejezőek.

A vállalat képviselői hozzátették, hogy a Crypton személyiségeit különböző kritériumok alapján választották ki, de mind közül a legfontosabb az volt, hogy mennyire érdeklik a nyilvánosságot. A politikusok és egyéb vezetők egyértelműen beleesnek ebbe a kategóriába.

A vállalat tudomása szerint a cég ellen nem érkezett semmilyen jogi panasz vagy kérdés.

A platform jelenleg bárki számára nyitott, aki meg szeretné osztani Crypton képeit az olyan közösségi oldalak felületén, mint a Twitter és a Facebook, vagy e-mailen keresztül szeretné letölteni.

Pénzkereseti lehetőség

A Cryptonok vásárlásán és árusításán túl a vállalat szerint más módjai is vannak annak, hogy jövedelemhez jussunk a digitális gyűjtemény által.

Ha egy valaki által birtokolt Crypton részt vesz egy játékban a platformon, megkapja az általa legenerált pénz egy részét – ezzel pedig lehetőséget ad eszközei számára, hogy még értékesebbek legyenek

.A Crypton Labsen egyébként már elindították egy párosítós játékot. Ezen belül két ismert személyt lehet egyetlen személlyé kombinálni.

A Crypton Labs azt mondja, hogy több játék is tervben van, a vállalat pedig szeretné megnyitni platformját más fejlesztők előtt is – utat nyitva ezzel, hogy új játékok jelenjenek meg a piacon.

Egy Angry Mobsnak nevezett játékot már aktívan fejlesztenek, az embereknek pedig lehetőségük lesz, hogy kigúnyoljanak vagy felmagasztaljanak valamilyen híres embert a játékon keresztül.

Ha művészi alkotásról van szó, a startup tehetséges karikaturistákat alkalmaz, lehetővé téve számukra a publikálást, és alkotásaik platformon való használatát.

A Crypto Labs aktívan vizsgálja, a közeljövőben hogyan vezethetne be ICO-kat a platformra.

Jótékonyság

A Crypton okos szerződései szintén lehetővé teszik majd speciális adománygyűjtésre szánt Cryptonok kibocsátását.

A közeljövőben a vállalat partnerséget szándékozik kiépíteni a kriptoipar vezető szereplőivel, hogy adományokat gyűjthessen jótékonysági célokra. Ilyenkor ahelyett, hogy az eladásból származó bevételek az eladóhoz kerülnének, nonprofit szervezeteknek adományozzák majd.

A Crypton akkor állna vissza a normális bevételi üzemmódba, ha elérték az adománygyűjtés célösszegét. Azt remélik, hogy a kriptovilág bármely résztvevője elindíthatná saját kampányait a platformon, ezzel lendületet adva rajongóinak és követőinek.

A MetaMask digitális pénztárcát, illetve az Ethereum tárcáját is használni lehet majd Crypton vásárlásra. A közeljövőben a Crypton Labs iOS és Android alkalmazásokat is el szeretne indítani – minden funkciót elérhetővé téve a mobileszközökön.

 

 

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Hitelrontási pert indít a Tether a Wall Street Journal ellen

A Wall Street Journal egy cikkében összefüggésbe hozta az USDT stablecoin kibocsátóját, a Tethert, és a Bitfinex tőzsdét számos illegális tevékenységgel köztük csalással, pénzmosással, és...

A Dogecoin felült az 1 dollár felé tartó rakétára

Vendégbejegyzés A Twitter és a YouTube közösségi oldalainak kripto szakértői szaftos, bullish Dogecoin árfolyam előrejelzéseket osztottak meg velünk ezen a héten. Ráadásul Elon Musk is több...

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!