A dél-koreai törvényhozók bemutatnak néhány törvényjavaslat vázlatot, melyeknek célja a kriptovaluták, az ICO-k és a blokklánc-technológia szabályainak fejlesztése – írta július 11-én a The Korea Times.

A törvényhozók állítólag a Nemzeti Összejövetel egy rendkívüli ülésén mutatják be a vázlatokat, amely július 13-tól 26-ig tart majd. A The Korea Times szerint Szong Hikjong, a vezető ellenzéki Szabad Korea Párt (LPK) képviselője szabályozásokra szólította fel a kereskedőplatformokat annak érdekében, hogy megelőzzék a pénzmosást, a kiberbűnözést és a személyes adatok ellopását.

A vezető Dél-Koreai Demokratikus Összefogás Pártjának képviselője, Pak Dzsongdzsin, az LPK képviselője, Csong Teok, és egy kisebb ellenzék, a Bareun Mirae Párt képviselője, Csong Bjongkuk állítólag azt tervezik, hogy bemutatják a megfelelő törvényjavaslatokat a digitális valuták törvényes státuszával és a kriptováltók követelményeivel kapcsolatban.

O Szecsong, a Bareun Mirae Párt kriptopénz kérdésekkel kapcsolatos munkacsoportjának vezetője kiemelte, hogy erősíteni kell a kirptováltók biztonsági intézkedéseit.

A dél-koreai szabályozók fokozatosan megváltoztatják álláspontjukat a digitális valutákkal kapcsolatban. Múlt hónapban az ország kormánya bejelentette terveit az ICO-tiltások visszavonásával kapcsolatban, amelyet először 2017 szeptemberében léptettek érvénybe. Eközben a Tudományos és Technológiai

Minisztérium erősíteni szeretné az Egyesült Államokkal való együttműködését a blokkláncalapú kezdeményezések „Negyedik Ipari Forradalmának” elérésében.

Korábban ebben a hónapban Dél-Korea bejelentette, hogy új ipari osztályozási szabványokat állít fel az ország blokkláncipara számára. Az új osztályozási rendszer, amely állítólag július végére készül el, alapként fog szolgálni a politika számára a „blokklánc promócióval és a szabályozói környezettel” kapcsolatban.

 

Forrás: cointelegraph.com