A Canaan – egy Bitcoin-bányászati ​​hardvergyártó – létrehozta első tengerentúli központját Kazahsztánban.

Az eddig Kínában működő Bitcoin-bányászgépgyártó, a Canaan első tengerentúli központját Kazahsztánban hozta létre.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cég tervei szerint a központ bizonyos szolgáltatásokkal segíti majd a helyi ügyfeleket az értékesítés után.

Ilyen szolgáltatás például a gép tesztelése, karbantartása, valamint a műszaki szolgáltatásokat és a garanciális szolgáltatások.

„A szolgáltató központ létesítése Kazahsztánban stratégiai jelentőségű az értékesítést követő földrajzi lefedettség bővítésében, valamint a gyorsabb és könnyebb hozzáférés biztosításában a növekvő nemzetközi ügyfélkörünk ellátásához”mondta a The Blocknak a Canaan vezérigazgatója és elnöke, Nangeng Zhang.
Kazahsztáni bányászipar

Kazahsztánnak nagy részesedéssel rendelkezik a kriptobányásziparban más országokkal összehasonlítva.

A Cambridge-i Egyetem adatai szerint Kazahsztán a világ Bitcoin-bányász iparának több mint 6%-át ellenőrzi. Ezzel az ország a negyedik helyen áll a globális ranglistán Kína, az Egyesült Államok és Oroszország mögött.

Érdekes azonban, hogy Kazahsztán részesedése a Bitcoin-bányászati ​​piacon folyamatosan nő. 2019 harmadik negyedévében Kazahsztán az ágazat 1,4%-át birtokolta, így piaci részesedése szerint csak a hatodik helyezett volt, azóta viszont megelőzte Malajziát és Iránt is.

A Canaan sokat profitált a kazahsztáni kriptobányász-boom alatt

A cégnek már áprilisban 2022 végéig elegendő megrendelése volt. 2020 április és október között a pedig a cég részvényének árfolyama közel 1000%-kal emelkedett.

A nagy bányászati cégek költözését Kazahsztánba és sok más országba többen a Kínából történő bányászati ​​kivándorlás első jeleinek tekintik.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Májusban Belső-Mongólia – a bányászok kedvelt régiója az olcsó áram miatt – hatóságai bejelentették, hogy a továbbra is üzemelő bányászok „feketelistára kerülnek” az ország szociális hitelrendszeréből, ami a Bitcoin-bányászat szélesebb körű, országos szintű visszaszorításának eredménye.

Olvastad már? Donald Trump: „A Bitcoin átverésnek tűnik”

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!