Az Afrikára összpontosító Footprint to Africa média- és befektetési cég alapítója, Osita Oparaugo arra sürgette a kontinens kormányait, hogy fogadják el a kriptopénzeket.

Afrika nem maradhat le

Osita Oparaugo, a Footprint to Africa alapítója amellett érvelt, hogy a kriptovaluták időben történő felkarolása az afrikai kormányok részéről előnyös lenne a kontinens növekedési kilátásai szempontjából.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Vanguard által közzétett megjegyzéseiben Oparaugo, aki egy nigériai defi-rendezvény társszervezője volt, azt mondta, hogy az afrikai országok nem engedhetik meg maguknak, hogy lemaradjanak a kriptók terén.

Miután beszélt a kriptovaluták és a blokklánc globális pénzügyekre gyakorolt hatását, Oparaugo kifejtette, hogy miért kell az afrikai kormányoknak gyorsan beszállniuk.

Így fogalmazott:

„A kriptopénz és a digitális pénz végül egyesíteni fogja a világot, és minél korábban fogadják be az afrikai kormányok, az annál jobb a kontinens növekedése szempontjából. Afrika nem engedheti meg magának, hogy a blokklánc-technológiával kapcsolatban [ne zárkózzon fel]; ez a jövő.”

A pénzügyek jövőjével kapcsolatos jóslatának alátámasztására Oparaugo példaként a Twitter nemrég tett bejelentését hozta fel, miszerint lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bitcoinban adjanak egymásnak borravalót.

A Footprint to Africa alapítója az amerikai milliárdos, Mark Cuban korábbi megjegyzéseire is utalt. Ezekben a megjegyzésekben Cuban annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a defi kihívást jelent majd a hagyományos bankoknak.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Az Oparaugóhoz hasonló kriptotámogató magánszemélyek érdekérvényesítése és kérései ellenére az afrikai kormányok továbbra is elzárkóznak a kriptovalutáktól.

Az a néhány ország, amely felkarolta a blokkláncot, inkább a központi banki digitális valuták létrehozását választotta.

Olvastad már? Ausztrál szenátor: a defi hatalmas lehetőségeket kínál

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!