Patrick Toomey amerikai szenátor befektetéseket jelentett be a Grayscale bitcoin- és ethereum Trustokba.

Nyilatkozata nem sokkal követte képviselőtársa, Barry Moore amerikai képviselő nyilatkozatát, aki kijelentette, hogy dogecoinba, etherbe és a cardanóba fektetett.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Pat Toomey szenátor kriptopénz-befektetései

Egyre több amerikai törvényhozó fektet kriptopénzekbe vagy kriptovalutákhoz kapcsolódó vagyoneszközökbe.

A július 7-én benyújtott Periodic Transaction Report szerint Patrick Toomey pennsylvaniai szenátor kétszemélyes kriptopénz-befektetést jelentett be, egyenként 1000 és 15.000 dollár közötti értékben.

Az egyik a Grayscale Bitcoin Trustban (GBTC), a másik pedig a Grayscale Ethereum Trustban (ETHE) volt.

Forrás: Amerikai Szenátus

A szenátor befektetéseinek értéke a vásárlások óta egyébként csökkentek. A Grayscale Bitcoin Trustba (GBTC) június 15-én fektetett be, amikor az árfolyam 33,23 dollár körül volt.

A cikk írásakor ez 27,65 dollárra esett. Ami a Grayscale Ethereum Trustba történő befektetését illeti, az árfolyam június 14-én 24,45 dollár volt, amikor megvásárolta, de azóta a cikk írásakor 20,41 dollárra esett.

Toomey a közelmúltban aggodalmának adott hangot a kriptorendszer szabályozásával kapcsolatban.

Néhány nappal a Grayscale bitcoin és ethereum trustokba való befektetése előtt a szenátor levelet írt Janet Yellen pénzügyminiszternek, amelyben arra sürgette a pénzügyminisztériumot, hogy „jelentős módosításoka” végezzen a Pénzügyi Bűnüldözési Hálózat (FinCEN) kriptojavaslataihoz.

Úgy véli, hogy ha a jelenlegi javaslatokat elfogadják, „azok káros hatással lennének a pénzügyi technológiára (fintech), az amerikaiak alapvető magánélet-védelmére és a tiltott tevékenységek elleni küzdelemre irányuló erőfeszítésekre”.

A FATF iránymutatásával kapcsolatban is aggályokat fogalmazott meg. A pennsylvaniai törvényhozó nem az egyetlen amerikai szenátor, akinek bitcoinhoz kapcsolódó befektetése van.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A nyíltan bitcoinpárti Cynthia Lummis wyomingi szenátornak körülbelül öt bitcoinja van.

Arra biztatta „az embereket, hogy vásároljanak és tartsanak” BTC-t. „Arra bátorítom őket, hogy tegyenek félre bitcoint a nyugdíjukra, a jövőjükre”.

Nemrég Barry Moore alabamai amerikai képviselő is bejelentette kriptopénz-befektetéseit. Őt dogecoint (DOGE), ethert (ETH) és cardanót (ADA) vásárolt.

Olvastad már? Nagyszerű vétel? A bitcoint rekordmértékű 59%-kal a stock-to-flow alatt kereskedik

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!