Egy amerikai szenátor a bitcoinba és ethereumba fektet a Grayscale-en keresztül

-

Patrick Toomey amerikai szenátor befektetéseket jelentett be a Grayscale bitcoin- és ethereum Trustokba.
Nyilatkozata nem sokkal követte képviselőtársa, Barry Moore amerikai képviselő nyilatkozatát, aki kijelentette, hogy dogecoinba, etherbe és a cardanóba fektetett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Pat Toomey szenátor kriptopénz-befektetései

Egyre több amerikai törvényhozó fektet kriptopénzekbe vagy kriptovalutákhoz kapcsolódó vagyoneszközökbe.
A július 7-én benyújtott Periodic Transaction Report szerint Patrick Toomey pennsylvaniai szenátor kétszemélyes kriptopénz-befektetést jelentett be, egyenként 1000 és 15.000 dollár közötti értékben.
Az egyik a Grayscale Bitcoin Trustban (GBTC), a másik pedig a Grayscale Ethereum Trustban (ETHE) volt.

Forrás: Amerikai Szenátus

A szenátor befektetéseinek értéke a vásárlások óta egyébként csökkentek. A Grayscale Bitcoin Trustba (GBTC) június 15-én fektetett be, amikor az árfolyam 33,23 dollár körül volt.
A cikk írásakor ez 27,65 dollárra esett. Ami a Grayscale Ethereum Trustba történő befektetését illeti, az árfolyam június 14-én 24,45 dollár volt, amikor megvásárolta, de azóta a cikk írásakor 20,41 dollárra esett.
Toomey a közelmúltban aggodalmának adott hangot a kriptorendszer szabályozásával kapcsolatban.
Néhány nappal a Grayscale bitcoin és ethereum trustokba való befektetése előtt a szenátor levelet írt Janet Yellen pénzügyminiszternek, amelyben arra sürgette a pénzügyminisztériumot, hogy „jelentős módosításoka” végezzen a Pénzügyi Bűnüldözési Hálózat (FinCEN) kriptojavaslataihoz.
Úgy véli, hogy ha a jelenlegi javaslatokat elfogadják, „azok káros hatással lennének a pénzügyi technológiára (fintech), az amerikaiak alapvető magánélet-védelmére és a tiltott tevékenységek elleni küzdelemre irányuló erőfeszítésekre”.
A FATF iránymutatásával kapcsolatban is aggályokat fogalmazott meg. A pennsylvaniai törvényhozó nem az egyetlen amerikai szenátor, akinek bitcoinhoz kapcsolódó befektetése van.

A nyíltan bitcoinpárti Cynthia Lummis wyomingi szenátornak körülbelül öt bitcoinja van.
Arra biztatta „az embereket, hogy vásároljanak és tartsanak” BTC-t. „Arra bátorítom őket, hogy tegyenek félre bitcoint a nyugdíjukra, a jövőjükre”.
Nemrég Barry Moore alabamai amerikai képviselő is bejelentette kriptopénz-befektetéseit. Őt dogecoint (DOGE), ethert (ETH) és cardanót (ADA) vásárolt.

Olvastad már? Nagyszerű vétel? A bitcoint rekordmértékű 59%-kal a stock-to-flow alatt kereskedik

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!