Egy amerikai szenátor a bitcoinba és ethereumba fektet a Grayscale-en keresztül

-

Patrick Toomey amerikai szenátor befektetéseket jelentett be a Grayscale bitcoin- és ethereum Trustokba.
Nyilatkozata nem sokkal követte képviselőtársa, Barry Moore amerikai képviselő nyilatkozatát, aki kijelentette, hogy dogecoinba, etherbe és a cardanóba fektetett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Pat Toomey szenátor kriptopénz-befektetései

Egyre több amerikai törvényhozó fektet kriptopénzekbe vagy kriptovalutákhoz kapcsolódó vagyoneszközökbe.
A július 7-én benyújtott Periodic Transaction Report szerint Patrick Toomey pennsylvaniai szenátor kétszemélyes kriptopénz-befektetést jelentett be, egyenként 1000 és 15.000 dollár közötti értékben.
Az egyik a Grayscale Bitcoin Trustban (GBTC), a másik pedig a Grayscale Ethereum Trustban (ETHE) volt.

Forrás: Amerikai Szenátus

A szenátor befektetéseinek értéke a vásárlások óta egyébként csökkentek. A Grayscale Bitcoin Trustba (GBTC) június 15-én fektetett be, amikor az árfolyam 33,23 dollár körül volt.
A cikk írásakor ez 27,65 dollárra esett. Ami a Grayscale Ethereum Trustba történő befektetését illeti, az árfolyam június 14-én 24,45 dollár volt, amikor megvásárolta, de azóta a cikk írásakor 20,41 dollárra esett.
Toomey a közelmúltban aggodalmának adott hangot a kriptorendszer szabályozásával kapcsolatban.
Néhány nappal a Grayscale bitcoin és ethereum trustokba való befektetése előtt a szenátor levelet írt Janet Yellen pénzügyminiszternek, amelyben arra sürgette a pénzügyminisztériumot, hogy „jelentős módosításoka” végezzen a Pénzügyi Bűnüldözési Hálózat (FinCEN) kriptojavaslataihoz.
Úgy véli, hogy ha a jelenlegi javaslatokat elfogadják, „azok káros hatással lennének a pénzügyi technológiára (fintech), az amerikaiak alapvető magánélet-védelmére és a tiltott tevékenységek elleni küzdelemre irányuló erőfeszítésekre”.
A FATF iránymutatásával kapcsolatban is aggályokat fogalmazott meg. A pennsylvaniai törvényhozó nem az egyetlen amerikai szenátor, akinek bitcoinhoz kapcsolódó befektetése van.

A nyíltan bitcoinpárti Cynthia Lummis wyomingi szenátornak körülbelül öt bitcoinja van.
Arra biztatta „az embereket, hogy vásároljanak és tartsanak” BTC-t. „Arra bátorítom őket, hogy tegyenek félre bitcoint a nyugdíjukra, a jövőjükre”.
Nemrég Barry Moore alabamai amerikai képviselő is bejelentette kriptopénz-befektetéseit. Őt dogecoint (DOGE), ethert (ETH) és cardanót (ADA) vásárolt.

Olvastad már? Nagyszerű vétel? A bitcoint rekordmértékű 59%-kal a stock-to-flow alatt kereskedik

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!