A Bitcoin ismét nem korrelál a részvényekkel, a kritikusok pedig tévedtek, amikor a biztonságos menedéki státuszáról beszéltek – mondja a Morgan Creek Digital társalapítója.

A bitcoin nem is válhatna el jobban a részvénypiactól, mondja Anthony Popliano, ahogy az adatok szerint a BTC egyre inkább maga mögött hagyja a makroeszközöket.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Egy október 26-i Twitter-bejegyzéssorozatban a Morgan Creek Digital társalapítója, akit sokan csak „Pomp”-ként ismernek, a kritikusokhoz szólt.

Mint mondta, itt az ideje, hogy visszavonják azon kijelentéseiket, mely szerint a bitcoin egy rossz értéktároló.

Pomp a Bitcoin értéktároló funkciójáról: „a piac bizonyít”

Pompliano a Santiment viselkedéselemző platformról töltött fel egy csártot, amely azt mutatta, hogy a bitcoin 0-s értéket ért el az S&P 500 részvényindexszel való havi korrelációja vizsgálatakor.

Ez azt jelenti, hogy a kettő árfolyama között semmilyen összefüggés nincs.

„Nem is válhattak volna el jobban a mostaninál” – tette hozzá kommentjeiben.

A bitcoin vs. S&P 500 korrelációjának diagramja. Forrás: Anthony Pompliano / Twitter

Pompliano a folytatásban kiemelte, miszerint a bitcointulajdonosok a vírusos pandémia okozta tavaszi összeomlások óta nagyobb megtérüléseket könyvelhettek el, mint a makroeszközök befektetői.

„Szóval hogyan teljesített a bitcoin a gazdasági lezárások során? Túlteljesítette a részvényeket, kötvényeket, az aranyat, az olajat, és igazából minden mást is.” – összegzett.

„A bitcoin a végső biztonsági menedék, és a piac ezt bizonyítja”

A mostani 13.150 dolláros BTC-árfolyam az éve elejéhez viszonyítva 83%-os profitot jelentett a bitcoinbefektetőknek, szemben az arany 24%-os növekedésével és az S&P 500 6%-os gyarapodásával – derül ki a Skew adatplatform forrásaiból.

Nem tudod hová rakni a pénzed, de azt sem akarod, hogy a párnád alatt inflálódjon el? Regisztrálj az INLOCK közösségi kölcsönplatformra promóciós linkünkön keresztül, és zsebeld be a megtakarításaid után járó jutalmat minden héten!

Pompliano számára a bitcoin és ezen eszközök közötti korábbi korreláció csak a márciusi események által gerjesztett rövid távú jelenség volt.

„Egy likviditási válság során minden eszköz korrelációja az 1-es érték felé tart. Ez egy átmeneti dolog volt, és ugyanúgy megtörtént az arannyal, a részvényekkel stb” – írta.

Bitcoin vs. makroeszközök teljesítménye. Forrás: Skew

Viszlát korreláció?

Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, konszenzus alakult ki arról, hogy a bitcoin nemcsak megszünteti a részvényekkel való korrelációját, de ez a trend később megfordíthatatlan is lesz.

Ezen elképzelés nagy promotálói között szerepel Willy Woo statisztikus is, a Woobull adatforrás megalkotója.

„Az elválás rajtunk múlik”tweetelte a múlt héten.

„Van értelme annak, hogy a bitcoin tovább folytatja a korrelációját rövid kereskedési időnézeten; de nem nagy időkereten.

A BTC egy biztonságos menedék, csak a kockázatosabb fajtája (ez azt jelenti, hogy még új), ami torzíthatja ezt a tényt.”

Olvastad már? Újabb ellenállások és támaszok letesztelésére kell számítanunk

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂