Druckenmiller szerint az emberek el fogják veszíteni bizalmukat a jegybankokban

-

A neves milliárdos fedezetialap-kezelő, Stanley Druckenmiller elképzelhetőnek tartja, hogy a kriptopénznek „nagy szerepe lesz a reneszánszban, mert az emberek egyszerűen nem fognak bízni a központi bankokban”. Hozzátette, hogy „megdöbbenne”, ha az Egyesült Államok jövőre nem kerülne recesszióba.

Stanley Druckenmiller milliárdos befektető az amerikai gazdaságról és a kriptopénzekről beszélt a CNBC Delivering Alpha konferenciáján szerdán adott interjújában.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Druckenmiller a Duquesne Family Office LLC elnöke és vezérigazgatója. Korábban a Soros Fund Management ügyvezető igazgatója volt, ahol 22 milliárd dolláros csúcseszközértékkel rendelkező alapokért volt felelős.

A Forbes milliárdosok listája szerint személyes vagyona jelenleg 6,4 milliárd dollár.

A Bank of England 65 milliárd font értékű brit kötvényvásárlásáról szóló hírekre utalva azt mondta, hogy „ha a dolgok nagyon rosszra fordulnak”, és más központi bankok is hasonló lépéseket tesznek a következő két-három évben:

A kriptovalutáknak nagy szerepük lehet a reneszánszban, mert az emberek nem fognak bízni a központi bankokban.

Ugyanakkor elárulta, hogy nem rendelkezik bitcoinnal vagy más kriptovalutákkal, hozzátéve: „a központi bankok szigorításával nehéz nekem ilyesmit birtokolni”.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az amerikai gazdaságra összpontosítva Druckenmiller hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve „hihetetlen kockázatokat vállal”. Kiemelte: „Ezt a hatalmas kockázatot vállaljuk, ahol 40 évnyi hitelességet fenyegetünk az inflációval, és felrobbantjuk a legvadabb tomboló eszközbuborékot, amit valaha láttam” – állította:

A Fed tévedett. Nagy hibát követtek el.

„Ha emlékeznek, a Fed 2 billió dollárnyi QE-t hajtott végre az oltás megerősítése után” – magyarázta a milliárdos. “Ugyanakkor a bűntársuk, az adminisztráció több fiskális ösztönzőt hajtott végre – ismét az oltás után, miután egyértelművé vált, hogy nincs szükség vészintézkedésekre -, mint amennyit az egész nagy pénzügyi válság alatt tettünk”.

Druckenmiller folytatta: „Ha megnézzük, mit tett a Fed, a radikális kockázatot, amit vállaltak, hogy az inflációt 30 bázisponttal 1,7-ről 2-re emeljék, az számomra egyfajta kockázat-nyereség fogadás volt… És veszítettek.”.

Kifejtette: „És ki veszített valójában? A szegény emberek az Egyesült Államokban, akiket tönkretett az infláció, a középosztály, és szerintem az amerikai gazdaság még évekig, mert az eszközbuborék időbeli, időtartambeli és szélességi kiterjedése miatt ez a buborék még évekig fennállhat.”

Azzal kapcsolatban, hogy lesz-e recesszió az Egyesült Államokban, Druckenmiller megosztotta:

Hadd mondjam el ezt. Meg fogok döbbenni, ha nem lesz recesszió ’23-ban. Nem tudom az időzítést, de 23 végére biztosan.

A Bloombergnek adott szerdai interjújában a Duquesne Family Office vezérigazgatója megismételte, hogy a Federal Reserve döntéshozói „szörnyű helyzetbe hozták magukat és az országot, és ami a legfontosabb, az ország lakosságát”.

Figyelmeztetett, hogy „az infláció gyilkos”, megjegyezve, hogy „a foglalkoztatás hosszabb távú maximalizálásához stabil árakra van szükség”.

Olvastad már? A Bored Apes és a Moonbirds is rátehető a testreszabható Mastercardokra

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!