Druckenmiller szerint az emberek el fogják veszíteni bizalmukat a jegybankokban

-

A neves milliárdos fedezetialap-kezelő, Stanley Druckenmiller elképzelhetőnek tartja, hogy a kriptopénznek „nagy szerepe lesz a reneszánszban, mert az emberek egyszerűen nem fognak bízni a központi bankokban”. Hozzátette, hogy „megdöbbenne”, ha az Egyesült Államok jövőre nem kerülne recesszióba.

Stanley Druckenmiller milliárdos befektető az amerikai gazdaságról és a kriptopénzekről beszélt a CNBC Delivering Alpha konferenciáján szerdán adott interjújában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Druckenmiller a Duquesne Family Office LLC elnöke és vezérigazgatója. Korábban a Soros Fund Management ügyvezető igazgatója volt, ahol 22 milliárd dolláros csúcseszközértékkel rendelkező alapokért volt felelős.

A Forbes milliárdosok listája szerint személyes vagyona jelenleg 6,4 milliárd dollár.

A Bank of England 65 milliárd font értékű brit kötvényvásárlásáról szóló hírekre utalva azt mondta, hogy „ha a dolgok nagyon rosszra fordulnak”, és más központi bankok is hasonló lépéseket tesznek a következő két-három évben:

A kriptovalutáknak nagy szerepük lehet a reneszánszban, mert az emberek nem fognak bízni a központi bankokban.

Ugyanakkor elárulta, hogy nem rendelkezik bitcoinnal vagy más kriptovalutákkal, hozzátéve: „a központi bankok szigorításával nehéz nekem ilyesmit birtokolni”.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az amerikai gazdaságra összpontosítva Druckenmiller hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve „hihetetlen kockázatokat vállal”. Kiemelte: „Ezt a hatalmas kockázatot vállaljuk, ahol 40 évnyi hitelességet fenyegetünk az inflációval, és felrobbantjuk a legvadabb tomboló eszközbuborékot, amit valaha láttam” – állította:

A Fed tévedett. Nagy hibát követtek el.

„Ha emlékeznek, a Fed 2 billió dollárnyi QE-t hajtott végre az oltás megerősítése után” – magyarázta a milliárdos. „Ugyanakkor a bűntársuk, az adminisztráció több fiskális ösztönzőt hajtott végre – ismét az oltás után, miután egyértelművé vált, hogy nincs szükség vészintézkedésekre -, mint amennyit az egész nagy pénzügyi válság alatt tettünk”.

Druckenmiller folytatta: „Ha megnézzük, mit tett a Fed, a radikális kockázatot, amit vállaltak, hogy az inflációt 30 bázisponttal 1,7-ről 2-re emeljék, az számomra egyfajta kockázat-nyereség fogadás volt… És veszítettek.”.

Kifejtette: „És ki veszített valójában? A szegény emberek az Egyesült Államokban, akiket tönkretett az infláció, a középosztály, és szerintem az amerikai gazdaság még évekig, mert az eszközbuborék időbeli, időtartambeli és szélességi kiterjedése miatt ez a buborék még évekig fennállhat.”

Azzal kapcsolatban, hogy lesz-e recesszió az Egyesült Államokban, Druckenmiller megosztotta:

Hadd mondjam el ezt. Meg fogok döbbenni, ha nem lesz recesszió ’23-ban. Nem tudom az időzítést, de 23 végére biztosan.

A Bloombergnek adott szerdai interjújában a Duquesne Family Office vezérigazgatója megismételte, hogy a Federal Reserve döntéshozói „szörnyű helyzetbe hozták magukat és az országot, és ami a legfontosabb, az ország lakosságát”.

Figyelmeztetett, hogy „az infláció gyilkos”, megjegyezve, hogy „a foglalkoztatás hosszabb távú maximalizálásához stabil árakra van szükség”.

Olvastad már? A Bored Apes és a Moonbirds is rátehető a testreszabható Mastercardokra

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!