Druckenmiller szerint az emberek el fogják veszíteni bizalmukat a jegybankokban

-

A neves milliárdos fedezetialap-kezelő, Stanley Druckenmiller elképzelhetőnek tartja, hogy a kriptopénznek „nagy szerepe lesz a reneszánszban, mert az emberek egyszerűen nem fognak bízni a központi bankokban”. Hozzátette, hogy „megdöbbenne”, ha az Egyesült Államok jövőre nem kerülne recesszióba.

Stanley Druckenmiller milliárdos befektető az amerikai gazdaságról és a kriptopénzekről beszélt a CNBC Delivering Alpha konferenciáján szerdán adott interjújában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Druckenmiller a Duquesne Family Office LLC elnöke és vezérigazgatója. Korábban a Soros Fund Management ügyvezető igazgatója volt, ahol 22 milliárd dolláros csúcseszközértékkel rendelkező alapokért volt felelős.

A Forbes milliárdosok listája szerint személyes vagyona jelenleg 6,4 milliárd dollár.

A Bank of England 65 milliárd font értékű brit kötvényvásárlásáról szóló hírekre utalva azt mondta, hogy „ha a dolgok nagyon rosszra fordulnak”, és más központi bankok is hasonló lépéseket tesznek a következő két-három évben:

A kriptovalutáknak nagy szerepük lehet a reneszánszban, mert az emberek nem fognak bízni a központi bankokban.

Ugyanakkor elárulta, hogy nem rendelkezik bitcoinnal vagy más kriptovalutákkal, hozzátéve: „a központi bankok szigorításával nehéz nekem ilyesmit birtokolni”.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az amerikai gazdaságra összpontosítva Druckenmiller hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve „hihetetlen kockázatokat vállal”. Kiemelte: „Ezt a hatalmas kockázatot vállaljuk, ahol 40 évnyi hitelességet fenyegetünk az inflációval, és felrobbantjuk a legvadabb tomboló eszközbuborékot, amit valaha láttam” – állította:

A Fed tévedett. Nagy hibát követtek el.

„Ha emlékeznek, a Fed 2 billió dollárnyi QE-t hajtott végre az oltás megerősítése után” – magyarázta a milliárdos. „Ugyanakkor a bűntársuk, az adminisztráció több fiskális ösztönzőt hajtott végre – ismét az oltás után, miután egyértelművé vált, hogy nincs szükség vészintézkedésekre -, mint amennyit az egész nagy pénzügyi válság alatt tettünk”.

Druckenmiller folytatta: „Ha megnézzük, mit tett a Fed, a radikális kockázatot, amit vállaltak, hogy az inflációt 30 bázisponttal 1,7-ről 2-re emeljék, az számomra egyfajta kockázat-nyereség fogadás volt… És veszítettek.”.

Kifejtette: „És ki veszített valójában? A szegény emberek az Egyesült Államokban, akiket tönkretett az infláció, a középosztály, és szerintem az amerikai gazdaság még évekig, mert az eszközbuborék időbeli, időtartambeli és szélességi kiterjedése miatt ez a buborék még évekig fennállhat.”

Azzal kapcsolatban, hogy lesz-e recesszió az Egyesült Államokban, Druckenmiller megosztotta:

Hadd mondjam el ezt. Meg fogok döbbenni, ha nem lesz recesszió ’23-ban. Nem tudom az időzítést, de 23 végére biztosan.

A Bloombergnek adott szerdai interjújában a Duquesne Family Office vezérigazgatója megismételte, hogy a Federal Reserve döntéshozói „szörnyű helyzetbe hozták magukat és az országot, és ami a legfontosabb, az ország lakosságát”.

Figyelmeztetett, hogy „az infláció gyilkos”, megjegyezve, hogy „a foglalkoztatás hosszabb távú maximalizálásához stabil árakra van szükség”.

Olvastad már? A Bored Apes és a Moonbirds is rátehető a testreszabható Mastercardokra

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano skálázási erőfeszítései ígéretesnek tűnnek

A Cardano (ADA) az utóbbi időben nagy erőfeszítéseket tett a blokklánc skálázására. A Cardano ütemtervében megemlítette a negyedik korszakukat, amelyet BASHO-nak neveztek el. Ez az optimalizálás...

Bullish jeleket mutat a Ripple (XRP)

Prémium Ripple Március 21.-én a Ripple 30%-kal drágult, miután újra felerősödött az optimizmus, hogy a Ripple Labs megnyerheti a SEC-perét. A 0,3733 dollárról 0,493 dollárra ugrott, de visszatért,...

Az AAVE győzedelmeskedik ezekben a mutatókban

Az Aave (AAVE) összértéke a március 25-én véget ért héten 8,69%-kal nőtt. Az egyedi intelligens szerződéses letétek emelkedése a protokollt tette a legjobban teljesítő protokollt,...

Chainlink technikai elemzés 03.25.

Prémium Chainlink  Több eladási akciót figyeltek meg, és ez tükröződik a legfrissebb Chainlink árfolyam-elemzésben is, amely a mai napra vonatkozóan csökkenő jeleket mutat. A 2023. március 23.-i, 7,62...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!