Az angol hatóságok szerint a kriptós cégek szeretik a szigorú szabályzást

-

A brit pénzügyi hatóság, az FCA nyilvánosságra hozta, hogy dacára a kifejezetten szigorú szabályoknak, továbbra is sok cég folyamodik működési engedélyért, még akkor is, ha első körben elutasításra kerülnek.

Sheldon Mills, a hatóság fogyasztóvédelmi igazgatója nemrégiben tartott előadást, egy pénzügyi konferencián, és ennek során került szóba ez a témakör is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az angol törvényhozók és a helyi kriptoipari szereplők már többször kritizálták az FCA-t, hogy túl lassan végzi a munkáját.

Túlságosan elhúzódónak találják az engedélyek megszerzésének a folyamatát, és sok cég kérvényét utasítják el, holott a saját bevallásuk szerint kriptoipari központot szeretnék alakítani az országot.

Mills az előadása során rávilágított, hogy a vállalkozásokat a jelek szerint egyáltalán nem riasztja el a szigorú szabályozás, és számos közülük akkor is tovább próbálkozik, ha elsőre elutasítást tapasztal a hatóság részéről.

„Mások számára meglepő lehet, de rengeteg cég van, amely engedélyt akar kapni, hogy törvényesen beléphessen az angliai piacra. Ezek nagy része ráadásul olyan, amelyik első körben nem felelt meg, és ezért elutasítottuk, nem kapta meg a jogosultságot. Az igazság az, hogy ők is tudják, a jogi keretrendszerünk jó, és ha meg tudnak felelni a mi elvárásainknak, akkor a világ többi joghatóságában is jó esélyekkel indulnak. Ez jó az angol gazdaságnak, jó az angol pénzügyi szektornak, jó a piaci versenynek, a befektetőknek, és a növekedésnek is.”

Mills elmondta, az FCA engedélyezési részlegéhez a közelmúltban 95 új embert vettek fel, így a várakozó ügyek számát 40%-kal sikerült csökkenteni.

Az FCA nemrégiben még úgy nyilatkozott, hogy az engedélyért folyamodó cégek esetén tízből kilencszer vagy nem tudnak megfelelni a törvényi elvárásoknak, vagy maguk a cégek vonják vissza a kérvényt.

A helyzet azóta szemmel láthatóan javult, és Mills szerint idővel még gyorsabb, még hatékonyabb eljárást tudnak biztosítani, ráadásul a költségeket is csökkenteni tudják majd.

A kriptoipar helyzete lehetséges, hogy változni fog az új miniszterelnök hatására. Az új kormányfő beiktatása előtt már több állami tisztviselő is lemondott, többek között a gazdasági miniszter is.

A brit parlament elé a múlt héten került egy új törvényjavaslat, amely a gazdasági bűnözés és a pénzügyi átláthatóság terén hozna változásokat.

A sajtóközlemények alapján a jogszabályok segítenének, hogy még jobban lehessen küzdeni az angliai pénzügyi bűnözés ellen.

Májusban pedig egy kormányzati közleményben osztották meg a képviselők, hogy támogatni szeretnék a kriptopénzek terjedését, és ennek jegyében szabályozni fogják majd a stablecoinokat.

Olvastad már? XRP VS SEC – Ideje elkezdeni a vásárlást?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!