Az angol hatóságok szerint a kriptós cégek szeretik a szigorú szabályzást

-

A brit pénzügyi hatóság, az FCA nyilvánosságra hozta, hogy dacára a kifejezetten szigorú szabályoknak, továbbra is sok cég folyamodik működési engedélyért, még akkor is, ha első körben elutasításra kerülnek.

Sheldon Mills, a hatóság fogyasztóvédelmi igazgatója nemrégiben tartott előadást, egy pénzügyi konferencián, és ennek során került szóba ez a témakör is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az angol törvényhozók és a helyi kriptoipari szereplők már többször kritizálták az FCA-t, hogy túl lassan végzi a munkáját.

Túlságosan elhúzódónak találják az engedélyek megszerzésének a folyamatát, és sok cég kérvényét utasítják el, holott a saját bevallásuk szerint kriptoipari központot szeretnék alakítani az országot.

Mills az előadása során rávilágított, hogy a vállalkozásokat a jelek szerint egyáltalán nem riasztja el a szigorú szabályozás, és számos közülük akkor is tovább próbálkozik, ha elsőre elutasítást tapasztal a hatóság részéről.

„Mások számára meglepő lehet, de rengeteg cég van, amely engedélyt akar kapni, hogy törvényesen beléphessen az angliai piacra. Ezek nagy része ráadásul olyan, amelyik első körben nem felelt meg, és ezért elutasítottuk, nem kapta meg a jogosultságot. Az igazság az, hogy ők is tudják, a jogi keretrendszerünk jó, és ha meg tudnak felelni a mi elvárásainknak, akkor a világ többi joghatóságában is jó esélyekkel indulnak. Ez jó az angol gazdaságnak, jó az angol pénzügyi szektornak, jó a piaci versenynek, a befektetőknek, és a növekedésnek is.”

Mills elmondta, az FCA engedélyezési részlegéhez a közelmúltban 95 új embert vettek fel, így a várakozó ügyek számát 40%-kal sikerült csökkenteni.

Az FCA nemrégiben még úgy nyilatkozott, hogy az engedélyért folyamodó cégek esetén tízből kilencszer vagy nem tudnak megfelelni a törvényi elvárásoknak, vagy maguk a cégek vonják vissza a kérvényt.

A helyzet azóta szemmel láthatóan javult, és Mills szerint idővel még gyorsabb, még hatékonyabb eljárást tudnak biztosítani, ráadásul a költségeket is csökkenteni tudják majd.

A kriptoipar helyzete lehetséges, hogy változni fog az új miniszterelnök hatására. Az új kormányfő beiktatása előtt már több állami tisztviselő is lemondott, többek között a gazdasági miniszter is.

A brit parlament elé a múlt héten került egy új törvényjavaslat, amely a gazdasági bűnözés és a pénzügyi átláthatóság terén hozna változásokat.

A sajtóközlemények alapján a jogszabályok segítenének, hogy még jobban lehessen küzdeni az angliai pénzügyi bűnözés ellen.

Májusban pedig egy kormányzati közleményben osztották meg a képviselők, hogy támogatni szeretnék a kriptopénzek terjedését, és ennek jegyében szabályozni fogják majd a stablecoinokat.

Olvastad már? XRP VS SEC – Ideje elkezdeni a vásárlást?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyesek szerint a bitcoin maximalisták olyanok, mintha egy szekta tagjai lennének

Nic Carter, a régebben jól ismert bitcoin-támogató nemrégiben úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy a keményvonalas maximalisták a jelek szerint örülnek annak, hogy a hatóságok...

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!