Bitcoin jól tartja magát, de meddig?

-

A Bitcion stabilan tartja magát a banki összeomlásról szóló pletykák közepette, 19 000 és 20 000 dollár között ingázott az árfolyam az elmúlt napokban.

A befektetők párhuzamot vonnak a Credit Suisse és a Deutsche Bank gondjai és a Lehman Brothers összeomlása között a 2007-2008-as pénzügyi válság során.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Lehman Brothers akkoriban negyedik legnagyobb amerikai befektetési bank volt, ami csődöt jelentett az eszközállomány drasztikus leértékelése és részvényárfolyam meredek esése miatt.

A befektetők a Bitcoin felé fordulnak

Eközben a Bitcoin árfolyama viszonylag stabilan forog, ellenben a részvényekkel, melyek továbbra is esnek a makrokáosz közepette.

Angliában szemtanúi lehettünk a font drasztikus süllyedésének, így gyorsan lépniük kellett a szigetország lakóinak.

A britek Bitcoint vásároltak, mivel a központi bank megtagadta mérlege csökkentését.

A támogatók azzal érvelnek, hogy 21 milliós fix készlettel rendelkező Bitcoin, decentralizáltsága miatt jobb befektetésnek találják, mint saját valutájukban tartani pénzüket.

Bitcoin

A Bitcoin árfolyama az elmúlt 24 órában 2,17%-ot növekedett egészen pontosan 19 466 dolláros áron tartózkodik.
A hétvégén a BTC 20 185 dolláros árszintig emelkedett az árfolyam.

A vezető kriptovaluta azonban alábbhagyott az eladási nyomásra, ami viszonylag lapos kereskedési tartományhoz vezetett.

Forrás: tradingview.com

A legújabb On-chain mérőszámok arra utalnak, hogy a Bitcoin mélypontja kialakulhat, de gyenge a volumen miatt nő annak az esélye, hogy a piacvezető eszköz, újabb alacsonyabb érték alá süllyedjen az elkövetkezendő időszakba.

A jelenlegi makrogazdasági viszonyok miatt többek között az elmúlt hetekben a BTC értéke többször is 20 000 dollár alá süllyedt, ami miatt az elemzők figyelmeztetést adnak ki, amennyiben a Bitcoin eléri a 17 500 dolláros támasz szintet, majd áttöri azt, onnan az árfolyam könnyel lesüllyedhet 12 000 dollár körüli tartományba.

Forrás: tradingview.com

Tovább emelkedő inflációs körülmények nem kedveznek sem a kripto, sem a tőzsde piacnak. Federal Reserve (FED) nem lazíthat monetáris politikáján, ami további kamatemeléshez fog vezetni.

Jelenlegi gazdasági helyzetünk, nem könnyít eldönteni, milyen instrumentumba és milyen arányban fektessünk le szabadon áramló készpénzünket.


Olvastad már? Esik a dollár – ez lenne a DXY süllyedésének a kezdete?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!