Bitcoin jól tartja magát, de meddig?

-

A Bitcion stabilan tartja magát a banki összeomlásról szóló pletykák közepette, 19 000 és 20 000 dollár között ingázott az árfolyam az elmúlt napokban.

A befektetők párhuzamot vonnak a Credit Suisse és a Deutsche Bank gondjai és a Lehman Brothers összeomlása között a 2007-2008-as pénzügyi válság során.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Lehman Brothers akkoriban negyedik legnagyobb amerikai befektetési bank volt, ami csődöt jelentett az eszközállomány drasztikus leértékelése és részvényárfolyam meredek esése miatt.

A befektetők a Bitcoin felé fordulnak

Eközben a Bitcoin árfolyama viszonylag stabilan forog, ellenben a részvényekkel, melyek továbbra is esnek a makrokáosz közepette.

Angliában szemtanúi lehettünk a font drasztikus süllyedésének, így gyorsan lépniük kellett a szigetország lakóinak.

A britek Bitcoint vásároltak, mivel a központi bank megtagadta mérlege csökkentését.

A támogatók azzal érvelnek, hogy 21 milliós fix készlettel rendelkező Bitcoin, decentralizáltsága miatt jobb befektetésnek találják, mint saját valutájukban tartani pénzüket.

Bitcoin

A Bitcoin árfolyama az elmúlt 24 órában 2,17%-ot növekedett egészen pontosan 19 466 dolláros áron tartózkodik.
A hétvégén a BTC 20 185 dolláros árszintig emelkedett az árfolyam.

A vezető kriptovaluta azonban alábbhagyott az eladási nyomásra, ami viszonylag lapos kereskedési tartományhoz vezetett.

Forrás: tradingview.com

A legújabb On-chain mérőszámok arra utalnak, hogy a Bitcoin mélypontja kialakulhat, de gyenge a volumen miatt nő annak az esélye, hogy a piacvezető eszköz, újabb alacsonyabb érték alá süllyedjen az elkövetkezendő időszakba.

A jelenlegi makrogazdasági viszonyok miatt többek között az elmúlt hetekben a BTC értéke többször is 20 000 dollár alá süllyedt, ami miatt az elemzők figyelmeztetést adnak ki, amennyiben a Bitcoin eléri a 17 500 dolláros támasz szintet, majd áttöri azt, onnan az árfolyam könnyel lesüllyedhet 12 000 dollár körüli tartományba.

Forrás: tradingview.com

Tovább emelkedő inflációs körülmények nem kedveznek sem a kripto, sem a tőzsde piacnak. Federal Reserve (FED) nem lazíthat monetáris politikáján, ami további kamatemeléshez fog vezetni.

Jelenlegi gazdasági helyzetünk, nem könnyít eldönteni, milyen instrumentumba és milyen arányban fektessünk le szabadon áramló készpénzünket.


Olvastad már? Esik a dollár – ez lenne a DXY süllyedésének a kezdete?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!