Az FTX tőzsde felvásárolná a csődbe ment Celsius eszközállományát

-

Az FTX alapítója szerint a vállalat „tisztességes piaci árat” fizetett a Voyager eszközeiért, és ugyanezt tenné a Celsius eszközeinek megvásárlásakor is.

Sam Bankman-Fried, a tőzsde alapítója részleteket osztott meg arról, hogyan közelítené meg cége ezt.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A megjegyzések annak fényében hangzottak el, hogy az FTX US a múlt héten 1,3 milliárd dollárért megszerezte a szintén csődbe ment Voyager Digital kriptohitelező platform eszközeit egy árverésen, és egy nemrég megjelent jelentés szerint az FTX a Celsius eszközeire tett ajánlatot is fontolgatja.

A BnkToTheFuture alapítójának, Simon Dixonnak a tweetjére reagálva, amelyben azt állította, hogy az FTX 32 milliárd dolláros értékeléssel finanszírozást gyűjt, hogy centekért megvásárolja a Celsius eszközeit, Bankman-Fried tisztázta, hogy a cég ajánlatát tisztességes piaci áron, kedvezmények nélkül határozzák meg.

Bankman-Fried elmondta, hogy a céljuk nem az, hogy pénzt keressen a vásárlással, ehelyett arra összpontosít, hogy az ügyfeleket kárpótolni tudja.

„A cél nem az, hogy pénzt keressünk az eszközök dolláronként centért történő megvásárlásával, hanem az, hogy 1 dollárt fizessünk az 1 dollárért, és az 1 dollárt visszakapják az ügyfelek. Ha mi is beszállnánk a Celsiusba, ugyanez lenne a célunk.”

Először szeptember 27-én jelentek meg olyan hírek, amelyek szerint az FTX nyerte meg a Voyager Digital eszközeire tett ajánlatot, és az üzlet értéke állítólag 1,4 milliárd dollár volt.

A Voyager ügyfeleinek és kriptovaluta-állományaik sorsával kapcsolatban kevés információ hangzott el, a platform csak annyit említett, hogy az FTX lehetővé teszi az ügyfelek számára a kriptovaluta kereskedelmet és tárolást a Voyager leállása után.

A Celsius felhasználói azonban úgy tűnik, hogy ebben a szakaszban rosszabbul állnak, bár általános az az érzés, hogy a cég megpróbálhatja elárverezni a több milliárd dollár értékű eszközeit. Ezen kívül más tervek is felmerülhetnek, például az ügyfélvagyon Celsius (CEL) tokenekben történő visszafizetése.

Sok múlik majd azon, hogy a Celsius csődeljárása hogyan alakul a továbbiakban, mivel egy független vizsgálat van folyamatban, hogy meghatározzák a cég pénzügyi helyzetének pontos állapotát.

Több szabályozó hatóság is kifogást emelt az ellen, hogy a Celsius eladja stablecoin-állományát, emellett az Igazságügyi Minisztérium kifogást emelt a cég azon indítványa ellen, hogy a vizsgálói jelentés elkészültéig bizonyos ügyfelek számára megnyissa a pénzkivételt.


Olvastad már? Bitcoin jól tartja magát, de meddig?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!