Jön az első blokkláncos játék a Sega-tól

-

A világszerte ismert névnek számító Sega, az egyik legnagyobb japán játék-fejlesztő hivatalosan bejelentette, hogy kiadja az első blokkláncos játékát.

A játék a Double Jump Tokyo csapatával együttműködve készül, a Sangokushi Taisen franchise része lesz, a blokkláncos hátteret pedig a szintén japán Oasys projekt biztosítja.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A játék stílusa hasonló lesz a népszerű kártyajátékokhoz, a kialakítás pedig lehetővé teszi majd, hogy a játék egyes elemei tokenizálhatók legyenek.

Ennek köszönhetően a kártyák, vagy éppen a játék más objektumai, kereskedhetővé válnak a játékosok számára.

Mindenesetre a pontos működési mechanizmusról még semmiféle hivatalos információ nincsen, egyik közreműködő vállalat részéről sem.

Emellett dátumot sem kaptak még a játékosok, hogy mikorra várható a debütálás, de azt tudni lehet, hogy jelenleg ezen az egy projekten dolgozik a Sega, semmilyen más játékot nem jelentettek be.

Az Oasys blokkláncos megoldásai, amelyet a Double Jump Tokyo választott, lehetővé teszik a skálázódást, így egyszerre kifejezetten nagy létszámú felhasználó tud játszani anélkül, hogy túlterhelődne a rendszer.

A cég a saját reményei szerint az ilyen teljesítménnyel már a legfelsőbb kategóriás játékipari körökbe is el tud jutni, főleg a több tervezett játék kiadásával.

Az Oasys mögött több, a szakmában ismert névnek számító vállalat áll. A támogatói között megtalálható a Square Enix, a Bandai Namco, és persze a Sega.

A Sega kifejezetten optimista a blokkláncos játékok és az NFT-k jövőjét illetően, de januárban úgy fogalmaztak, hogy ha kiderül, hogy ez a technológia csak a játékosok pénzére pályázik, akkor azonnal véget vetnek a használatának.

Az áprilisban nyilvánosságra hozott fejlesztési stratégiájukban viszont már arra utaltak, hogy a tokenizáció és a metaverzum helyet kaphat az üzleti terveikben.

A játékipar több más szereplője is elkezdett már ismerkedni az NFT technológiával, az Ubisoft már saját piacteret is indított, ráadásul több népszerű játékába bevezette az NFT-ket.

A Squarre Enix szintén kulcsfontosságúként tekint a blokkláncra, amely sokkal nagyobb szerepet kaphat a jövőbeni üzleti folyamatokban.

Olvastad már? Esik a dollár – ez lenne a DXY süllyedésének a kezdete?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!