Jön az első blokkláncos játék a Sega-tól

-

A világszerte ismert névnek számító Sega, az egyik legnagyobb japán játék-fejlesztő hivatalosan bejelentette, hogy kiadja az első blokkláncos játékát.

A játék a Double Jump Tokyo csapatával együttműködve készül, a Sangokushi Taisen franchise része lesz, a blokkláncos hátteret pedig a szintén japán Oasys projekt biztosítja.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A játék stílusa hasonló lesz a népszerű kártyajátékokhoz, a kialakítás pedig lehetővé teszi majd, hogy a játék egyes elemei tokenizálhatók legyenek.

Ennek köszönhetően a kártyák, vagy éppen a játék más objektumai, kereskedhetővé válnak a játékosok számára.

Mindenesetre a pontos működési mechanizmusról még semmiféle hivatalos információ nincsen, egyik közreműködő vállalat részéről sem.

Emellett dátumot sem kaptak még a játékosok, hogy mikorra várható a debütálás, de azt tudni lehet, hogy jelenleg ezen az egy projekten dolgozik a Sega, semmilyen más játékot nem jelentettek be.

Az Oasys blokkláncos megoldásai, amelyet a Double Jump Tokyo választott, lehetővé teszik a skálázódást, így egyszerre kifejezetten nagy létszámú felhasználó tud játszani anélkül, hogy túlterhelődne a rendszer.

A cég a saját reményei szerint az ilyen teljesítménnyel már a legfelsőbb kategóriás játékipari körökbe is el tud jutni, főleg a több tervezett játék kiadásával.

Az Oasys mögött több, a szakmában ismert névnek számító vállalat áll. A támogatói között megtalálható a Square Enix, a Bandai Namco, és persze a Sega.

A Sega kifejezetten optimista a blokkláncos játékok és az NFT-k jövőjét illetően, de januárban úgy fogalmaztak, hogy ha kiderül, hogy ez a technológia csak a játékosok pénzére pályázik, akkor azonnal véget vetnek a használatának.

Az áprilisban nyilvánosságra hozott fejlesztési stratégiájukban viszont már arra utaltak, hogy a tokenizáció és a metaverzum helyet kaphat az üzleti terveikben.

A játékipar több más szereplője is elkezdett már ismerkedni az NFT technológiával, az Ubisoft már saját piacteret is indított, ráadásul több népszerű játékába bevezette az NFT-ket.

A Squarre Enix szintén kulcsfontosságúként tekint a blokkláncra, amely sokkal nagyobb szerepet kaphat a jövőbeni üzleti folyamatokban.

Olvastad már? Esik a dollár – ez lenne a DXY süllyedésének a kezdete?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!