A kriptoágazat beáll az MIT Media Labjének digitálisvaluta-kezdeményzése (DCI) mögé, amely hamarosan új kutatói-fejlesztői programot indít a Bitcoin infrastruktúrájának erősítésére.

Miközben a bitcoin összpiaci értéke az egybillió dollár körül mozgolódik, a 12 éves hálózat nagyobb megterhelés alatt áll, mint valaha.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Hogy a rendszer stabilitása továbbra is biztosítva legyen, az MIT Media Lab tegnap egy négymillió dolláros, négy éven át tartó kutatói és fejlesztői program elindítását kezdeményzete.

A program támogatói között a kriptoágazat nagy neveit találjuk: a Twitter-vezérigazgató Jack Dorsey, a MicroStrategy-vezérigazgató Michael Saylor, valamint a Gemini kriptotőzsde alapítófivérei, Cameron és Tyler Winklevoss mind képviseltetik magukat.

A Bitcoin megerősítését célzó törekvés hosszú távú védelem kiépítésével segítené a bitcoint a potenciális támadások ellen.

A kezdeményezés célja továbbá, hogy egyszerűbbé tegye a Bitcoin fejlesztését is.

A Bitcoin decentralizációja: átok vagy áldás?

 

Habár a kezdeményezés szerint a Bitcoin nagy ereje a decentralizáltságában rejlik, a DCI vezetője, Neha Narula még 2017-ben amiatt siránkozott, hogy a Bitcoin közössége csuklóból elutasított mindenféle vezetőségi modellt, amely nagyon nehézzé tette a biztonságosság növelését.

Tegnap mindenesetre azt mondták, hogy a decentralizáltságnak nem szabad akadályoznia az „átgondolt összpontosítást és koordinációt annak érdekében, hogy folyamatosan megerősítsék a Bitcoin biztonságosságát és preventív módon feltárjanak minden sebezhetőséget.”

Paradox módon a DCI azon a véleményen is van, hogy a decentralizáltság nehézzé teszi a szakértők megtalálását.

Mint mondják, szeretnék csökkenteni a Bitcoin függelmét az ismeretlen módon képzett szakemberektől, akikre egyébként nagy szükség lenne a javítási munkálatokban, ha bármi is rosszra fordul.

Hogy mindezt megvalósítsák, a DCI 4 millió dollárt gyűjtött össze a kriptoevangelistáktól, hogy 5 további kutatót és mérnököt tudjon alkalmazni, amellyel a fejlesztőcsapat létszáma 3-ról 8-ra emelkedett.

A kezdeményezést egyébként többször is támogatta már a hálózatot a különféle egyet nem értések során.

2015-ben Gavin Andresen, Cory Fields és Wladimir van der Laan Bitcoin-fejlesztők csatlakoztak a programhoz, akik a Bitcoin Alapítványtól léptek át egy igencsak viharos időszak alatt.

Amikor csatlakoztak, Charlie Schrem alelnök ellen jogi eljárás folyt, amiért állítólag drogdílereknek segített Bitcoint tisztára mosni a tőzsdéjén (az ügyért később 2 évet ült börtönben), de az igazgatótanácsban foglalt helyet Mark Karpelès, a bedőlt Mt. Gox tőzsde tulajdonosa is.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Brian Forde, a DCI vezetője elmondta, hogy a lépéssel nagyobb stabilitás érkezik a fejlesztői csapatba.

Két évvel ezelőtt a kezdeményezés anyaszervezete, az MIT Media Lab szintén saját gondjaival volt elfoglalva.

Olyan hírek jelentek meg, melyek szerint 1,7 millió dollárt fogadtak el az elítélt szexuális bűnözőtől és pénzembertől, Jeffrey Epsteintől.

Epstein Bitcoin-rajongó volt. A botrányt követően igazgatójuk, Joichi Ito lemondott.

Az nem tudott, hogy az MIT Media Labnek küldött adományának egy része vajon eljutott-e a DCI-hez, egyáltalán kaptak-e belőle valamit.

Olvastad már? Mastercard alelnöke szerint a bitcoin túl ingatag a fizetésekhez

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!