Dél-Afrika bejelentette a kriptotőzsdei engedélyek határidejét

-

Dél-Afrika november 30-i határidőt hirdetett meg az országban működő kriptotőzsdék számára az engedélyek beszerzésére a Bloomberg friss jelentése szerint.

Unathi Kamlana, az FSCA megbízottja megállapította, hogy az ügynökséghez a közelmúltbeli megnyitása óta körülbelül 20 engedélykérelem érkezett, és a határidő lejárta előtt még többre számítanak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A pénzügyi szektor felügyeletét ellátó hatóság (Financial Sector Conduct Authority, FSCA) Dél-Afrika pénzügyi szabályozó hatósága.

Az FSCA aktívan részt vett a kripto- és FinTech-törvények kidolgozásában, és partnerséget kötött egy kormányközi FinTech-munkacsoporttal, amely jelentős pénzügyi ágazati hatóságokból és politikai döntéshozókból áll, köztük a nemzeti kincstárból és a dél-afrikai jegybankból.

Kamlana azt is hozzátette, hogy ha a kriptotőzsdék a határidő lejárta után is engedély nélkül működnek tovább, a szabályozó hatóság „végrehajtási intézkedéseket” foganatosít. Ez magában foglalhat büntetéseket vagy a nem megfelelő cégek bezárását.

A megbízott végül beismerte, hogy a kriptotermékekre vonatkozó szabályozási keret létrehozása bölcs stratégia, tekintettel a pénzügyi ügyfeleknek okozott jelentős károk lehetőségeire.

Hangsúlyozta azt is, hogy több időre van szükség az intézkedések hatásának értékeléséhez.

Kamlana folyamatos elkötelezettséget ígért az ágazatnak a szükséges módosítások kidolgozása és végrehajtása érdekében.

Dél-Afrika megszigorítja a kriptoiparra vonatkozó szabályokat

Ezzel a lépéssel Dél-Afrika lesz az első afrikai ország, amely a kriptotőzsdei engedélyek beszerzésére kényszeríti a kriptotőzsdéket.

A lépés a kriptohatóságok és a törvényhozók világszerte szigorítják a kriptószabályokat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A döntés számos kiemelkedő dél-afrikai kereskedési platformot érint, köztük a Digital Currency Group tulajdonában lévő Luno-t és a Pantera Capital által támogatott VALR kriptotőzsdét.

Az országban működő globális platformoknak, mint például a Binance, szintén engedélyt kell majd beszerezniük.

A TripleA adatai szerint több mint 5,8 millió ember, azaz Dél-Afrika teljes lakosságának 9,44%-a rendelkezik kriptopénzzel.

Forrás: TripleA

A dél-afrikai kriptopénz-tulajdonosok nagy része a 18-44 éves korosztályba tartozik (83%).

A Bitcoin (BTC) továbbra is a legnépszerűbb választás a dél-afrikai kriptótulajdonosok körében, a válaszadó kriptótulajdonosok több mint 79%-a birtokol Bitcoint.

Olvastad már? A legjobb iGaming lehetőségek: Mit kaphat egy játékos?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!