A DFSA arra szólítja fel a Saxo Bankot, hogy adja el kriptotartalékait

-

A dán pénzügyi felügyeleti hatóság (DFSA) felszólította a Saxo Bankot, hogy szabaduljon meg kriptoállományától.

A DFSA július 4-én közleményt adott ki, amelyben elítéli a Saxo Bank kriptotevékenységét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A dán felügyeleti hatóság hozzátette, hogy a jelenlegi szabályok szerint a pénzügyi stabilitással kapcsolatos aggályok miatt nem törvényes, hogy a bankintézetek kriptokereskedelmet végezzenek kiegészítő banki tevékenységként.

A nyilatkozat a következőképpen hangzott,

„A kriptovalutákkal való szabályozatlan kereskedés bizalmatlanságot kelthet a pénzügyi rendszerben, és a dán FSA úgy véli, hogy megalapozatlan lenne a kriptovalutákkal való kereskedés legitimálása”.

A DFSA azt állította, hogy a Saxo Bank lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy különböző kriptotermékekkel kereskedjenek a platformjukon.

A vállalat számos kriptohoz kötött tőzsdén kereskedett alapot és tőzsdén kereskedett kötvényt is kínál.

A DFSA végzése nem kötelezi a Saxo Bankot arra, hogy megszüntesse kriptoajánlatait.

A szabályozó azzal is indokolta, hogy mivel az Európai Unió kriptorendszere, a Markets for Crypto Assets Regulation (MiCA) néven ismert kriptorendelet csak 2024 decemberében lép hatályba, a tevékenység egyelőre szabályozatlan.

A Saxo Bank válaszul közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy eleget tesz a DFSA utasításának.

Azt is közölte, hogy nagyon korlátozott kriptovaluta-portfólióval rendelkezik, kizárólag a kriptoeszközök közvetítésével kapcsolatos kockázat egy csekély hányadának fedezésére. Ezért az FSA irányelve minimális hatással van az ügyfeleire.

Hogyan szabályozza Dánia a kriptót

Sok országhoz hasonlóan a dán hatóságok is eseti alapon kezelik a kriptoval kapcsolatos tevékenységeket.

Áprilisban a DFSA engedélyt adott a Januar helyi kripto cégnek, hogy 30 európai gazdasági térségbeli piacon működjön.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Márciusban a dán legfelsőbb bíróság két ítéletet hozott a Bitcoin (BTC) adóköteles státuszával kapcsolatban.

Az első esetben úgy döntött, hogy annak, aki több vásárlás és adományozás útján megszerzett Bitcoin eladásából nyereségre tesz szert, az eladást adóköteles tényállásként kell jelentenie.

A második esetben úgy döntött, hogy az a felhasználó, aki saját Bitcoinját bányászta, majd később eladta a coinokat, ugyanezen adónormák hatálya alá tartozik.


Olvastad már? A Bitcoin kereskedők bíznak a Bitcoin 30.000 dolláros támaszában

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!