CZ szerint lehet, hogy lefizették az újságírókat, hogy a Binance ellen írjanak

-

A Binance vezérigazgatója vehemensen védte a vállalat ügyfél-azonosítási és pénzmosásellenes praktikáit, elutasítva egy nyomozás jelentésének az eredményét.
Egy pénteki Bloomberg-jelentés arról írt, hogy a Binance kriptováltó ellen eljárás folyt, amiért lehetővé tette az amerikai lakosok számára a törvénytelen kereskedéseket.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao (becenevén CZ) a Clubhouse-on egy kérdezz-felelek keretén belül utasította el a vádakat, kijelentve, hogy a jelentésnek semmilyen jogi jellege nincs.
„Ez egy olyan téma, ami csak úgy feljött, akárcsak néhány perccel ezelőtt vagy egy órával ezelőtt” – mondta CZ. „Így először is, a hír azt mondja, hogy nem volt – nincs most előttem –, [szóval, hogy] nem volt „kötelezettségszegés.” […] Tehát az a legfontosabb, hogy nem volt kötelezettségszegésről szóló jelentés a Binance-ről, így a jelentés valójában megcáfolta saját magát.
CZ megjegyezte, hogy vállalkozásként a Binance továbbra is fenntartja a „no comment” hozzáállást a szabályozókkal való kommunikációt illetően, így elég nehéz helyzetben vannak, ha arról van szó, hogy megcáfolják a jelentés tartalmát, amely mindössze egyetlen, anonim forrásra hivatkozik.
Egy nyomozás még nem jelenti azt, hogy „megpróbálnának eljárást indítani ellenünk vagy bármit tenni ellenük,” és a jelentés egyszerűen egy rutinkommunikációról is szólhat, mondta.
Anélkül, hogy bármilyen példára is hivatkozott volna, CZ elmondta, hogy hasonló esetek – amelyeket helytelen kommunikációként jellemzett – már a múltban is történtek.
Nevezetesen azt is megemlítette, hogy „önérzetes versenytársak” esetleg megvesztegethetik vagy nyomást gyakorolhatnak az újságírókra, hogy olyan történeteket hozzanak le, amelyek elsősorban állításokon alapulnak és rövid tartalommal operálnak.
CZ-nek összetett kapcsolata van a médiával az utóbbi évtől kezdődően. Korábban ebben a hónapban a Binance egyébként csendben ejtett egy becsületsértési pert a Forbes és annak két újságírója ellen.

„Egy nagyon együttműködő hozzáállást tanúsítunk a világ összes ügynökségével, nem csak az amerikaiakkal. Aktív párbeszédünk van a szabályozóügynökségekkel” – tette hozzá.

Repedések a geokerítésben

Azok a jelentések, amelyek után a CFTC is nyomozott, vagyis hogy valóban kereskedtek-e illegálisan a tőzsdén vagy sem, talán nem érkezett meglepetésként, hiszen novemberben CZ is elismerte, hogy az amerikai kereskedők „értelmes” módon megkerülhetik a tiltást.
A tegnapi reggel azonban CZ vehemensen védelmezte a Binance KYC / AML irányelveit.

„Nyilvánosan elmondhatom, hogy valószínűleg a Binance rendelkezik a legerősebb KYC / AML irányelvekkel az ágazatban” – mondta. „Alapos és nagyon szigorú KYC / AML-ünk van.”

Hozzátette, hogy a vállalat gyakran véletlenül „rosszul címkézi meg” az Egyesült Államokba utazókat, ezzel is bizonyítva azt, hogy az ő szabványaik „túl szigorúak.”

Azt azonban újra elismerte, hogy az amerikai felhasználók gyakran megpróbálják kikerülni a rendszereket, és megjegyezte, hogy a korlátok minőségén még lehetne „fejleszteni”.
Végül reményteli hangot ütött meg azt illetően, hogy az ágazat játékosai és szabályozóügynökségei meg tudják találni a közös nevezőt.

„Jelenleg van egyfajta szakadék az ágazati játékosok és a szabályozók között. Szeretném azonban látni, remélhetőleg, hogy mindkét oldal kinyújtja egymás felé a kezét, és ezt a szakadékot áthidalhatjuk majd.”

Olvastad már? Bitcoin ciklusok: A csúcstól-csúcsig vezető utak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Hogyan lehet passzív jövedelmet szerezni a kriptovalutákból? A szakértő kripto választások

A kriptopiac nyugodt a várható bikafutás előtt. Az altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak. Már elindultak felfelé, készen állnak arra, hogy bármelyik pillanatban berobbanjanak. Ez izgatottságot...

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!