A Valkyrie bitcoint birtokló vállalatokkal indít ETF-et

-

A Valkyrie Innovative Balance Sheet ETF olyan vállalatokba fektetne be, amelyeknek van bitcointartaléka.
Miért éri meg bitcoint vásárolni, ha olyan vállalatok részvényei is elérhetők, amelyek bitcoint tartanak? Miért jó egyedi részvényeket vásárolni, ha olyan alapot is vásárolhatsz, amely ezt helyetted megteszi? – Nagyjából ez a Valkyrie Innovative Balance Sheet ETF alapgondolata.

A Valkyrie Digital Assets befektetési cég pénteken nyújtotta be jelentkezését az amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelethez (SEC) egy ETF indításáról.
Az ETF (Exchange Traded Fund) olyan befektetési termék, amely részvényekből, kötvényekből és/vagy árucikkekből áll, mint például egy társaság részvényei. Az ETF-ekkel egész nap kereskedhetnek, ami kívánatossá teszi őket a befektetők számára.
A JP Morgan Chase „kriptovaluta-kosárhoz” hasonlóan a Valkyrie befektetési terméke elsősorban olyan vállalatok részvényeit tartalmazza, amelyek közvetlenül vagy közvetetten fektetnek be, folytatnak tranzakciókat, vagy más módon vannak kitéve bitcoinnak.
A Valkyrie egyelőre nem nevezett meg vállalatokat a kosarából. A JP Morgan ajánlatának 50%-a MicroStrategy, a Square és a Riot Blockchain részvényeiből tevődik össze, Tesla részvényeket azonban nem tartalmaz.

A beadvány szerint az alap bármekkora vállalatba befektethet az Egyesült Államokon kívül és belül egyaránt, illetve nemcsak részvényeket, hanem egyéb értékpapírokat is vásárolhat.
Az SEC eddig nem hagyott jóvá Bitcoin ETF-et, arra ösztönözve ezzel a befektetési cégeket, hogy egyre kreatívabb módon biztosítsák befektetőik számára a bitcoinnak való kitettséget, akár ilyen, indirekt módon is.

Olvastad már? A Ripple vezetői megtagadták személyes pénzügyeik vizsgálatát

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!