A Bitcoin azért kell, hogy az embereknek legyen megtakarításuk a kormány csődje esetén – mondta Cynthia Lummis szenátor.

Az Egyesült Államok elnöke Joe Biden aláírta a kormány adósságlimitjének 28,9 billió dollárra emeléséről szóló törvényt, Cynthia Lummis szenátor pedig azt mondta, hogy a Bitcoin (BTC) Isten áldása.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Lummis szenátor csütörtökön tartott beszédet a szenátusban, amelyben kifejtette álláspontját arról, hogy az olyan digitális valuták, mint a Bitcoin, potenciálisan segíthetnek az olyan országoknak, mint az Egyesült Államok, kezelni a fenyegető válságot, amikor az állam kifogy a készpénzből.

Lummis elmondta, hogy az egyik ok, amiért annyira érdeklődik a Bitcoinhoz hasonló, nem fiat digitális valuták iránt, az az, hogy ezeket nem a kormány bocsátja ki, és így nem kötődnek a kormányok, például az Egyesült Államok által „felhalmozott adósságokhoz”.

Mivel a kriptovaluták nem kötődnek a kormányokhoz és a politikai választásokhoz, növekedniük kell, és ott kell lenniük, lehetővé téve az emberek számára, hogy megtakarítsanak abban az esetben, ha a kormányok csődöt mondanak – érvelt Lummis:

„Újra és újra, mindkét párt elnökei felelőtlenül felhalmozták az adósságot, és nem volt tervük arra, hogy ezt kezeljék. Hála Istennek tehát a Bitcoinért, és egy másik, nem fiat pénznemért, amely túllép a kormányok felelőtlenségén, beleértve a sajátunkat is”.

Biden amerikai elnök csütörtökön hivatalosan is aláírta az állam hitelfelvételi limitjének ideiglenes megemeléséről szóló jogszabályt, amely csak decemberig tolja ki az adósságcsőd határidejét.

A jogszabály 480 milliárd dollárral hosszabbítaná meg az adósságplafont a jelenlegi 28,4 billió dolláros államadósságról.

Lummis a Bitcoin egyik leghangosabb szószólójává vált az amerikai szenátusban. A szenátor arról ismert, hogy jelentős mennyiségű bitcoint halmoz fel, egyik legutóbbi vásárlása 50.000 és 100.000 dollár közötti értékű volt.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Februárban Lummis elindította a pénzügyi innovációs frakciót (Financial Innovation Caucus), hogy törvényhozó kollégáit a Bitcoinról és más kriptovalutákról oktassa.

A Bitcoin-párti szenátor arról is ismert, hogy az év elején csatlakozott a Twitteren a lézerszemű flashmobhoz, amely azt vetítette előre, hogy a Bitcoin 2021 végére eléri a 100.000 dollárt.

Olvastad már? Soha nem zárt még hetet 60.000 dollár fölött a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!