Csúcson a Bitfinex-longok összege – egyszer már jelezte az árfolyam alját

-

Az árréskereskedők által használt egyik legfontosabb származékos mérőszám rekordmagasságot ért el, de rengeteg kockázat és csapda állhat még a bitcoin előtt.
A Bitcoin (BTC) az elmúlt 28 napban képtelen volt 32.000 dollár felett zárni, ami frusztrálta a bikákat, és a Fear and Greed indexet 10 alatti, medvés szintre szorította.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A technológiai súlyú Nasdaq tőzsdeindex eközben még a tegnapi kis lendülettel együtt is 24%-kal csökkent az elmúlt 1 év viszonylatában.
A szabályozási fejleményeket folyamatosan követő befektetők valószínűleg megijedtek, miután New York állam világossá tette, hogy komolyabban is szabályozni kívánja a kriptoipart, beleértve a Bitcoin-bányászatot is.
Június 2-án Letitia James New York-i főügyész befektetői figyelmeztetést adott ki a „kockázatos kriptopénz-befektetésekkel” szemben, az eszközök volatilitására hivatkozva.
A Cointelegraph szerint a főügyész meg van győződve arról, hogy az ilyen jellegű tevékenység a befektetőknek „több fájdalmat okoz, mint hasznot”.
New York állam szenátusa június 2-án jóváhagyta a proof-of-work (PoW) bányászat tilalmát. Az ezzel kapcsolatos ellentmondásos törvényjavaslat célja, hogy a következő két évben betiltson minden új bányászati tevékenységet az államban.
Érdekes módon, miközben mindez zajlik, a Bitcoin származékos termékeinek kereskedői még soha nem voltak ennyire bullishak az egyik mérőszám szerint.

A margin kereskedők rendkívül bullishak

A margin kereskedés lehetővé teszi a befektetők számára, hogy a stabilcoinok kölcsönvételével további kriptopénzek vásárlására fordítsák pozícióikat.
Amikor ezek a hozzáértő kereskedők bitcoint kölcsönöznek, a coinokat a shortolás fedezeteként használhatják, ami azt jelenti, hogy árcsökkenésre spekulálnak.
Ezért egyes elemzők figyelemmel kísérik a bitcoin és a stabilcoinok teljes kikölcsönzött állományának mértékét, hogy betekintést nyerjenek abba, hogy a befektetők bullish vagy bearish irányba hajlanak-e.
Érdekes módon a Bitfinex margin kereskedői június 6-án léptek be az eddigi legnagyobb tőkeáttételű long (bika) pozícióba.

BTC-longok összege (kék) a Bitfinexen. Forrás: TradingView.

A Bitfinex margin kereskedők arról ismertek, hogy nagyon rövid idő alatt 20.000 BTC vagy annál magasabb pozíciós szerződéseket hoznak létre, ami a bálnák és a nagy arbitrázs pultok részvételére utal.
Vegyük észre, hogy a long (bika) mutató május közepén hatalmasat nőtt, és jelenleg 90.090 BTC kontraktuson áll, ami minden idők legmagasabbika.
Ahhoz, hogy megértsük, mennyire komoly volt ez a mozgás, összehasonlíthatjuk a 2021 júniusában-júliusában felállított, korábbi történelmi csúccsal, amely 54.500 BTC-kontraktus volt a longoknál.
Ezek a kereskedők eltalálták a bikapontot, mivel bullish pozícióik pont akkor érték el a csúcsot, amikor a bitcoin árfolyama elérte a mélypontját.
Az ezt követő hónapokban nyereséggel tudták eladni ezeket a long kontraktusokat, csökkentve a nyitott long pozíciók számát (kék vonal).

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Néha még a bálnák is tévednek

Feltételezhetnénk, hogy ezek a bálnák és a Bitfinex margin piacain kereskedő arbitrázs pultok jobb időzítéssel (vagy tudással) rendelkeznek, és így lehet értelme követni a lépéseiket. Ha azonban ugyanazt a mérőszámot 2019-re és 2020-ra elemezzük, teljesen más forgatókönyv rajzolódik ki.

BTC-longok összege (kék) a Bitfinexen. Forrás: TradingView

A Bitfinex BTC margin piaca longjainak száma ezúttal háromszor emelkedett. Az első eset 2019. november közepe és december közepe között történt, miután a mutató 25.200 BTC-ről 47.600 BTC longra ugrott.
A következő hónapban azonban a vezető kriptopénz árfolyama nem tudott 8300 dollár fölé törni, és ezek a kereskedők minimális nyereséggel zárták pozícióikat.
A BTC longok következő hulláma 2020 februárjának elején következett be, de ezeket a kereskedőket meglepetés érte, miután a bitcoin árfolyama nem tudta áttörni a 10.500 dolláros szintet, ami arra kényszerítette őket, hogy jelentős veszteséggel zárják margin pozícióikat.
A Bitfinex BTC margin longok száma 22.100 kontraktusról 35.700 kontraktusra nőtt 2020. július végén. A mozgás egybeesett az árfolyam 47.000 dollárig tartó ralijával, így a korai belépők talán némi nyereségre tettek szert, de a befektetők többsége itt is nyereség nélkül szállt ki margin longjaiból.

Az okosan kötött margin longok 75%-ban igazak lehetnek, de van egy bökkenő

Hogy a dolgok perspektívájába helyezzük a dolgokat, az előző négy esetben, amikor a BTC margin longok (bikák) jelentősen megnövekedtek, a befektetők 4-ből 1 nyereséges, 2 többnyire semleges és 1 jelentős veszteséges kereskedést hajtottak végre.
Egyesek szerint az esélyek még mindig a mutatót követőknek kedveznek, de nem szabad elfelejteni, hogy a bálnák és az arbitrázs pultok könnyen összeomolhatnak a piacon, amikor lezárják a pozícióikat.
Ilyen esetekben a stratégiát követők későn érkezhetnek a buliba, és komoly veszteséggel jöhetnek ki.
A jelenlegi Bitfinex margin longok növekedése extrém nyereséget fog eredményezni? Ez attól függhet, hogy a hagyományos piacok, főként a technológiai részvények hogyan teljesítenek a következő hetekben.

Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés – 30.000 dollár fölött a BTC

Forrás:  cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!




Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

36 hónapos börtönbüntetésre ítélnék a Binance alapítóját

A Binance alapítója és korábbi vezérigazgatója, Changpeng Zhao ügyében várhatóan április 30-án hirdetnek ítéletet, miután a cégvezető 2023 novemberében bűnösnek vallotta magát pénzmosásban. Éveket kellene börtönben...

Hurrá, a Smog airdrop lángokkal perzsel

A Solana vadonatúj, tüzes projektje, a Smog mém érme (SMOG) látványosan a közösséget helyezi a középpontjába. Ez abból is kifénylik, hogy a minap kifizette a...

A Tesla garázsában marad a Bitcoin

Az elektromos járművek óriása, a Tesla pénzügyi lassulással néz szembe, 15%-os bevételcsökkenésről és közel 50%-os zuhanásról számolt be a korrigált eredményben 2024 első negyedévére vonatkozóan. Mindezzel...

A legjobb 1 dollár alatti kriptók 15x-es növekedésre esélyesek

Vendégbejegyzés A kriptopénz-befektetések egyedülálló esélyt kínálnak a jelentős hozamra, különösen a kevésbé ismert érmék esetében, amelyek értéke megsokszorozódhat. A 2024-es bikafutás kezdetén néhány 1 dollár alatti áron...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!