Egy olyan hétvégét követően, amikor a bitcoin kereskedése főként a mínuszban zajlott, az árak a hét kezdetére visszapattantak.

A bitcoin hétfőn ismét 30.000 dollár fölé emelkedett, míg az ethereum több mint 5%-ot nőtt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

Örülhettek hétfőn a világ legnagyobb kriptopénzének befektetői , mivel az árak ismét a 30.000 dolláros szint fölé emelkedtek.

A vasárnapi 29.574,45 dolláros mélypontot követően a BTC/USD a mai kereskedés elején 31.342,18 dolláros csúcsra nőtt.

Ez a mozgás azt követően következett be, hogy a 29.500 dolláros ideiglenes támaszszint a hétvégén szilárdan tartotta magát, és a bikák ezt a szintet használták ki a visszalépés pontjaként.

BTC/USD – Napi grafikon

A grafikonra pillantva az árak erről a rövid távú támaszról most kitörtek a 30.600 dolláros ellenállásból.

Összességében a BTC most hatnapos csúcson tartózkodik, és sokan remélik, hogy az árak a következő akadály, a 32.500 dolláros pont fölé emelkednek.

A cikk írásakor a 14 napos RSI április 6. óta a legmagasabb szinten található, ami szintén egy ellenállási pont, és ha nem törik át, akkor a hét előrehaladtával a mai emelkedés enyhülhet.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ethereum

Az ETH is visszapattant a hét elején. Az árak azonban a múlt heti eladási hullámot követően továbbra is 2000 dollár alatt maradtak.

A múlt héten az ETH/USD 2000 dollár alá esett, és közben elérte az 1.742 dolláros mélypontot, de azóta fokozatos növekedés volt tapasztalható.

A cikk írásakor az ETH 1.903,99 dolláros napközbeni csúcsra emelkedett, ami az előző napi 1.777,13 dolláros mélypontot követi.

ETH/USD – Napi grafikon

A mozgás során a 14 napos RSI minimálisan kitört a közelmúltbeli 43,70-es plafonjáról, és a cikk írásakor 44,30-as szinten tartózkodik.

Ha az árfolyam erőssége tovább növekszik, akkor valószínűleg látni fogjuk, hogy a bikák a következő ellenállási ponthoz, az 1.950 dollárnál lévő szinthez igyekeznek.

Bár ez még nem történt meg, a mozgóátlagok felfelé irányuló keresztezésének lehetősége még mindig fennáll, és ez lehet az a katalizátor, amely az árakat ismét 2000 dollár fölé viheti.

Olvastad már? 5 ok, amiért a bitcoin jobb hosszú távú befektetés lehet, mint az arany

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.