A salvadoriak személyes pénzügyein még nem látszik a bitcoin hatása

-

Egy nemrégiben készült felmérés betekintést nyújtott abba, hogy a salvadoriak valójában hogyan vélekednek a Bitcoin-törvény végrehajtásáról az országban.
A José Simeón Cañas Közép-amerikai Egyetem Közvéleménykutató Intézete által végzett felmérés szerint a salvadoriak többsége úgy véli, hogy a bitcoin hivatalos fizetőeszközként való felvétele a Bitcoin-törvény tavalyi elfogadása révén nem javított a lakosság személyes gazdasági helyzetén.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Intézet által készített, július 2-án közzétett tanulmányból kiderült néhány tény arról, hogy az ország polgárai milyen negatívan látják ezt a témát.
Arra a kérdésre, hogy a Bitcoin-törvény, amely jóváhagyta a bitcoin hivatalos fizetőeszközként való használatát az országban, milyen előnyöket hozott a salvadoriak anyagi helyzetének, a megkérdezett 1272 állampolgár 71,1%-a azt válaszolta, hogy egyáltalán nem hozott számukra semmilyen előnyt.
12,8% úgy vélte, hogy ez az intézkedés kevés előnyt hozott a gazdasági helyzetükre, míg 8,9% biztos abban, hogy a Bitcoin-törvény legalább némi előnyt hozott a személyes pénzügyeikre.
Mindössze 6,1% válaszolta azt, hogy a bitcoin sok előnyt hozott számukra.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

További Bitcoin adatok

A felmérés arra is kitért, hogy a salvadoriaknak mi a véleménye arról, hogy milyen kapcsolatban áll Nayib Bukele elnök vezetése és a bitcoin az országban.
Bukele megbecsülése az országban továbbra is nagyon jó, 100 salvadori közül 68-an nyilatkoztak úgy, hogy a kormány jól irányítja a dolgokat a mandátumának harmadik évében.
Míg a legtöbb salvadori nem azonosított kudarcot Bukele kormányában, a Bitcoin-törvény elfogadása és a Bukele elnök által a bitcoin megvásárlására tett befektetések a második helyen álltak a kudarcként azonosított tételek között, a megkérdezettek 3,9%-a azonosította őket negatívan.
Egy másik, teljesen más jellegű felmérés, amelyet a Francisco Gavidia Egyetem Polgári Tanulmányok Központja végzett a múlt hónapban, hasonló eredményekről számolt be: a megkérdezett salvadoriak több mint fele nem ért egyet a bitcoin törvényes fizetőeszközként való jóváhagyásával, és a dollárt részesíti előnyben.

Olvastad már? Több millió dollárra perlik a Gemini kriptopénz tőzsdét

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Nem csak fájlok átvitele – mire használható még a pendrive?

A pendrive-ok, más néven USB-meghajtók több mint egy tucat éve velünk vannak. Leváltották a hajlékonylemezeket, kiszorítják a CD-ket és DVD-ket is, elkísérnek minket mindennapjainkban –...

Chainlink technikai elemzés 03.30.

Prémium Chainlink A ChainLink árelemzése volatilis piacot mutat, csökkenő tendenciával. A ChainLink legutóbbi piaci viselkedése azt sugallja, hogy az ár viszonylag stabil tendenciát mutat, kisebb ingadozásra való hajlammal. A...

Az Aptos (APT) legújabb együttműködése lendíthet az árfolyamán?

Az Aptos az Econia Labs-szal együttműködve igyekszik frissíteni DeFi alapítványát, hogy több új generációs DeFi terméket vonzzon a platformjára. Bár a lépés célja, hogy hasznot húzzon...

Sam Bankman-Fried ártatlannak vallja magát

Sam Bankman-Fried, az FTX alapítója a Reuters jelentése szerint ártatlannak vallja magát a kampányfinanszírozási törvények kijátszásának és egy vagy több kínai kormánytisztviselő megvesztegetése vádjában. Korábban...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!