A salvadoriak személyes pénzügyein még nem látszik a bitcoin hatása

-

Egy nemrégiben készült felmérés betekintést nyújtott abba, hogy a salvadoriak valójában hogyan vélekednek a Bitcoin-törvény végrehajtásáról az országban.
A José Simeón Cañas Közép-amerikai Egyetem Közvéleménykutató Intézete által végzett felmérés szerint a salvadoriak többsége úgy véli, hogy a bitcoin hivatalos fizetőeszközként való felvétele a Bitcoin-törvény tavalyi elfogadása révén nem javított a lakosság személyes gazdasági helyzetén.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Intézet által készített, július 2-án közzétett tanulmányból kiderült néhány tény arról, hogy az ország polgárai milyen negatívan látják ezt a témát.
Arra a kérdésre, hogy a Bitcoin-törvény, amely jóváhagyta a bitcoin hivatalos fizetőeszközként való használatát az országban, milyen előnyöket hozott a salvadoriak anyagi helyzetének, a megkérdezett 1272 állampolgár 71,1%-a azt válaszolta, hogy egyáltalán nem hozott számukra semmilyen előnyt.
12,8% úgy vélte, hogy ez az intézkedés kevés előnyt hozott a gazdasági helyzetükre, míg 8,9% biztos abban, hogy a Bitcoin-törvény legalább némi előnyt hozott a személyes pénzügyeikre.
Mindössze 6,1% válaszolta azt, hogy a bitcoin sok előnyt hozott számukra.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

További Bitcoin adatok

A felmérés arra is kitért, hogy a salvadoriaknak mi a véleménye arról, hogy milyen kapcsolatban áll Nayib Bukele elnök vezetése és a bitcoin az országban.
Bukele megbecsülése az országban továbbra is nagyon jó, 100 salvadori közül 68-an nyilatkoztak úgy, hogy a kormány jól irányítja a dolgokat a mandátumának harmadik évében.
Míg a legtöbb salvadori nem azonosított kudarcot Bukele kormányában, a Bitcoin-törvény elfogadása és a Bukele elnök által a bitcoin megvásárlására tett befektetések a második helyen álltak a kudarcként azonosított tételek között, a megkérdezettek 3,9%-a azonosította őket negatívan.
Egy másik, teljesen más jellegű felmérés, amelyet a Francisco Gavidia Egyetem Polgári Tanulmányok Központja végzett a múlt hónapban, hasonló eredményekről számolt be: a megkérdezett salvadoriak több mint fele nem ért egyet a bitcoin törvényes fizetőeszközként való jóváhagyásával, és a dollárt részesíti előnyben.

Olvastad már? Több millió dollárra perlik a Gemini kriptopénz tőzsdét

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!