Hard fork miatt erősödhet a Cardano

-

A Cardano eddigi hálózatfrissítései jelentős árfolyam-növekedéssel jártak együtt. Felmerül tehát a kérdés, hogy ez vajon most is így lesz?
Június elején az ADA az egyik legjobban teljesítő token, köszönhetően annak, hogy a birtokosai már nagyon várják az új funkciókat, amelyek tovább növelik az okosszerződésekkel kapcsolatos kapacitásokat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Vasil néven emlegetett hard fork a tervek szerint június 29-én lép életbe. Ahogyan ilyenkor lenni szokott, a növekvő hírveréssel együtt a spekuláció mértéke is nő, ahogy a kereskedők igyekeznek hasznot húzni az árfolyam megindulásából.
Ennek eredményeképpen az ADA tokenek teljesítményére nem lehet panasz az elmúlt időszakból.
Június 6-án például 14%-kal emelkedett az ADA, 64 centes árfolyamra, míg a nagy rivális, az ETH csupán 6%-ot tudott erősödni ugyanazon a napon.


Az árfolyam viselkedése is nagyon hasonló ahhoz, ahogyan az eddigi hard forkok esetében alakult.

ADA/USD napi árdiagram. Forrás: TradingView

A 2021 márciusi frissítés 1600%-os emelkedést hozott, míg a 2021 szeptemberi, amely végre lehetővé tette az okosszerződések használatát, 200%-os növekedéssel járt együtt.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Túlzott optimizmus?

Figyelembe kell venni, hogy az előző hard forkok egy bővülő, növekvő piacon léptek életbe. A makrogazdaság különbözött, az alapkamatok a nulla közelében jártak, a Federal Reserve pedig 120 milliárd dollárt nyomtatott minden hónapban, hogy államkötvényekre költse.
Az USA központi bankja most viszont sokkal óvatosabb, köszönhetően a nagymértékű inflációnak, amelyet előidéztek.
Sok elemző szerint emiatt most kisebb a likviditás, ezért van kevesebb vásárló, aki hajlandó kockázatosabb eszközökre költeni, például részvényre vagy kriptóra.
Az ADA így jelenleg az eddigi rekordáránál 80%-kal alacsonyabb árfolyamon áll, hiszen 2021 szeptemberében elérte a 3,16 dollárt. Azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal, de a lejtmenet dominál.

ADA/USD napi árdiagram, amely az árfolyamok felpattanását mutatja a folyamatban lévő medvepiacon. Forrás: TradingView

Irány az 1 dolláros árfolyam

A technikai elemzés szempontjából az ADA ellenállásba ütközött. Egy eső trendvonal és az 50 napos mozgóátlag egymáshoz közel, kritikus szinten húzódik.

Forrás: TradingView

Ráadásul egy dupla alj mintázat is kirajzolódik. Ha az árfolyam sikeresen áttörné ezt az ellenállást, akkor megtörténhetne az úgynevezett dupla alj kitörés, és ez egészen 87 centig emelhetné az árat a hónap végéig, még a hard fork előtt.
Egy ezt követő rali a 200 napos mozgóátlagot is tesztelhetné 1 dollár környékén, és akkor kiderülne, hogy onnan felfelé vagy lefelé vezet tovább az út.
Mindent összevetve, főleg a makrogazdasági tényezőket, a nagyobb valószínűsége a lefelé fordulásnak van.

Olvastad már? Kriptóval forradalmasítanák a hűségrendszereket – interjú Varga Zoltánnal, a Bevachip vezetőjével

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Ersin Tahta

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!