Csökken a bitcoin ATM-ek terjedése

-

A kripto ATM-ek telepítésének nyilvánvaló csökkenése abból adódhat, hogy a szabályozó hatóságok vonakodnak elfogadni a Bitcoin ökoszisztémát.
2022 áprilisában már a negyedik egymást követő hónapban lassult a Bitcoin ATM-ek telepítése, amióta a lassulás az év elején kezdődött.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC ATM-ek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a Bitcoin-gazdaságban, mivel segítenek a felhasználóknak fizikailag lekérni vagy letétbe helyezni a BTC-t a megfelelő készpénztartalékok ellenében.
A Coin ATM Radar által szolgáltatott adatok alapján a 2021-es évben volt a legnagyobb globális növekedés a BTC ATM-ek telepítésében, augusztusban volt a csúcs, amikor 2037 ATM nettó változása volt.
A 2022. januártól kezdve a kripto ATM nettó változása a decemberi csúcsról (1 969 ATM) 1 687-re esett vissza.
Azóta a kripto ATM nettó változása csökkenő pályán maradt, a következő hónapokban februárban (970), márciusban (757) és áprilisban (739) három számjegyű változást regisztrálva.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki! 

A kripto ATM-ek tavalyi robbanásszerű növekedése közvetlen következménye volt annak, hogy olyan joghatóságok, mint El Salvador, törvényes fizetőeszközként fogadták el a bitcoint, amely jelenleg az Egyesült Államok és Kanada után a harmadik legnagyobb BTC ATM-hálózatnak ad otthont.
A kripto ATM-ek rendkívül kiaknázatlan piacának kiemelésére El Salvadorban 205 Chivo márkájú ATM-automata található, ami a dél-amerikai kripto ATM-ek 70%-át teszi ki.


A kripto ATM-ek telepítésének nyilvánvaló csökkenése a Bitcoin ökoszisztéma elfogadására és elfogadására hajlandó újabb joghatóságok lassulásának eredménye lehet.
A Genesis Coin fenntartja régóta fennálló dominanciáját a kripto ATM-piacon, 41,5%-os piaci részesedéssel. A többi kiemelkedő kripto ATM gyártó a General Bytes (21,6%), a BitAccess (15,2%) és a Coinsource (5,3%).

Április 26-án a mexikói szenátus épületében üzembe helyezték a 14. BTC ATM-et, ami jól mutatja az ország növekvő érdeklődését a kripto ökoszisztéma iránt.

Olvastad már? A Shakhtar ukrán futballklub NFT eladásával gyűjt adományokat


Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum és a Solana növekedése az ETF-ek miatt várható: Tökéletes időzítés az MTAUR előértékesítéshez

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán figyelemre méltó fejlemények figyelhetők meg, az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) jelentős növekedés előtt áll, elsősorban az ETF-ek közelgő jóváhagyása miatt. A...

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!