Csökken a bitcoin ATM-ek terjedése

-

A kripto ATM-ek telepítésének nyilvánvaló csökkenése abból adódhat, hogy a szabályozó hatóságok vonakodnak elfogadni a Bitcoin ökoszisztémát.
2022 áprilisában már a negyedik egymást követő hónapban lassult a Bitcoin ATM-ek telepítése, amióta a lassulás az év elején kezdődött.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC ATM-ek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a Bitcoin-gazdaságban, mivel segítenek a felhasználóknak fizikailag lekérni vagy letétbe helyezni a BTC-t a megfelelő készpénztartalékok ellenében.
A Coin ATM Radar által szolgáltatott adatok alapján a 2021-es évben volt a legnagyobb globális növekedés a BTC ATM-ek telepítésében, augusztusban volt a csúcs, amikor 2037 ATM nettó változása volt.
A 2022. januártól kezdve a kripto ATM nettó változása a decemberi csúcsról (1 969 ATM) 1 687-re esett vissza.
Azóta a kripto ATM nettó változása csökkenő pályán maradt, a következő hónapokban februárban (970), márciusban (757) és áprilisban (739) három számjegyű változást regisztrálva.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki! 

A kripto ATM-ek tavalyi robbanásszerű növekedése közvetlen következménye volt annak, hogy olyan joghatóságok, mint El Salvador, törvényes fizetőeszközként fogadták el a bitcoint, amely jelenleg az Egyesült Államok és Kanada után a harmadik legnagyobb BTC ATM-hálózatnak ad otthont.
A kripto ATM-ek rendkívül kiaknázatlan piacának kiemelésére El Salvadorban 205 Chivo márkájú ATM-automata található, ami a dél-amerikai kripto ATM-ek 70%-át teszi ki.


A kripto ATM-ek telepítésének nyilvánvaló csökkenése a Bitcoin ökoszisztéma elfogadására és elfogadására hajlandó újabb joghatóságok lassulásának eredménye lehet.
A Genesis Coin fenntartja régóta fennálló dominanciáját a kripto ATM-piacon, 41,5%-os piaci részesedéssel. A többi kiemelkedő kripto ATM gyártó a General Bytes (21,6%), a BitAccess (15,2%) és a Coinsource (5,3%).

Április 26-án a mexikói szenátus épületében üzembe helyezték a 14. BTC ATM-et, ami jól mutatja az ország növekvő érdeklődését a kripto ökoszisztéma iránt.

Olvastad már? A Shakhtar ukrán futballklub NFT eladásával gyűjt adományokat


Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!