Csalók szerezték meg Mark Cuban Gmail fiókját

-

Mark Cuban milliárdos befektető szerint egy átverés áldozata lett, és elvesztette hozzáférését Gmail-fiókjához.

Elmondása alapján egy Noah nevű személy telefonhívást intézett hozzá, és Google alkalmazottnak adta ki magát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Telefonos csalás

Cuban a közösségi médiában, az X platformon írt erről a hétvégén, megosztva a követőivel, hogy átverés áldozata lett.

Mark Cuban
Forrás: X

Az ilyen típusú átverés lényege, hogy hivatalos Google alkalmazottnak adva ki magukat, a csalók ráveszik az áldozatokat, hogy adják meg személyes adataikat vagy fiókjuk hitelesítési adatait, így szerezve meg a hozzáférést a fiókhoz.

„Ha bárki kap e-mailt az [email protected] címről 3:30 után, az nem tőlem származik.”

Bár több támogató üzenetet is kapott a kriptoközösségtől, néhányan azon spekuláltak, hány e-mailt fog kihagyni a hozzáférés nélkül töltött idő alatt.

Mások még azt is felvetették, hogy Cuban X-fiókja is kompromittálódhatott, és lehet, hogy nem is ő posztol.

„Amikor visszakapod a hozzáférést, kérlek, posztolj egy képernyőképet az olvasatlan e-mailek számáról. Fogadok, hogy már öt számjegyű lesz.”

Mark Cuban kriptotárcája is támadás áldozata lett

Ez az incidens nem az első, kilenc hónappal ezelőtt Cuban tárcájából körülbelül 870.000 dollárt loptak el, valószínűleg hackerek, akik arra vártak, hogy először belépjen a MetaMask alkalmazásba hónapok után.

A befektető hónapokig nem használta a Metamask tárcáját, majd amikor belépett, a blokklánc elemzők gyanús mozgásra lettek figyelmesek, amely, mint később kiderült, éppen a tárcát ürítette ki.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Cuban és a kriptovilág

Mark Cuban az utóbbi időben hangos támogatója volt a kriptopénzeknek, és az Egyesült Államokban a kedvezőbb szabályozások mellett érvelt.

Nemrégiben Cuban az Egyesült Államok Árutőzsdei Kereskedelmi Bizottságát, a CFTC-t bíztatta arra, hogy szabályozza a kriptopiacot a SEC helyett, mivel a SEC inkább a végrehajtási eljárások, bírósági ereskedés révén próbálja meg szabályozni az iparágat, nem pedig érdemi munkával.

Olvastad már? A hét legjobb kriptohírei összefoglalva

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!