Coinbase-reklámot csináltak hackerek egy Twitter-oldalból

-

Feltörték egy belga nonprofit szervezet Twitter-oldalát, majd hamis Coinbase-affiliate oldalt csináltak belőle. Hamis nyereményjátékot hirdettek, amely a reklám szövege szerint az amerikai kriptotőzsde napokban történt nagy növekedését ünnepelte. Az üzenet azóta törlésre került.

Olvastad már? Az elérhető bitcoinok több mint 90%-a bálnák és kriptotőzsdék kezében van

A hekkerek a Federation of Enterprises in Belgium (FEB) nonprofit szervezet oldalát törték fel, amely belga vállalkozások segítésével foglalkozik.
Miután feltörték, az FEB fiókját alakították úgy ki, mintha a Coinbase egyik promóciós oldala lenne. A leírásban az volt olvasható, hogy ez egy „hivatalos Coinbase promóciós oldal”, ezen kívül telerakták a Coinbase márkajelzéseivel és a Coinbase oldalára mutató linkeket helyeztek el rajta.

A csalók azonban nem tudták megváltoztatni az oldal egyedi nevét, amely továbbra is @VBOFEB maradt. Ez szervezet francia és holland nevének rövidítése.
A cikk írásakor a támadás minden nyoma eltűnt az oldalról, kivéve a Coinbase hivatalos oldaláról származó retweetek.

Képernyőkép a FEB Twitter-fiókjáról

A kamu nyereményjáték egy gyakori módja az átveréseknek a kriptovilágban. Arra buzdítja a „résztvevőket”, hogy egy kis mennyiségű kriptopénzt küldjenek egy címre, amely utána több kriptopénzt küldene vissza. A csalók 3.000 BTC nyereményt hirdettek annak apropóján, hogy a Coinbase „több mint 30.000.000 ügyfelet” szerzett.
Az oldal Twitter-nevén kívül az is csalásra utalt, hogy számos nyelvtani hibát ejtettek rajta, valamint a szerkesztése sem volt egységes. Azt állították, hogy „az oldal 30.000.000” felhasználót szerzett, amiért cserébe „mi 3.000 BTC nyereményt osztunk szét”.
Képernyőkép a hamis Coinbase tweet- ekről, ami egy átverés-giveaway-t támogat

Októberben Ran Neuner a CNBC Crypto Trader című műsorában azt nyilatkozta, hogy a Coinbase-nek már több mint 25 millió felhasználója van, és naponta több mint 600.000 ember használja aktívan az oldalt.

A FEB nem válaszolt a Cointelegraph kérdésére, illetve nem kommentálta a történteket.
A kriptopénzekkel kapcsolatos átverések nagyon elterjedtek a Twitteren. Gyakran alkalmazzák azt a módszert, hogy a csalók másnak adják ki magukat. Olyan híres embereknek, mint Charlie Lee vagy Elon Musk. Nagyon kis különbséggel írják a felhasználónevüket az eredetihez képest, így átverve a többi felhasználót.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép estét!

Legfrissebb bejegyzéseink

Hitelrontási pert indít a Tether a Wall Street Journal ellen

A Wall Street Journal egy cikkében összefüggésbe hozta az USDT stablecoin kibocsátóját, a Tethert, és a Bitfinex tőzsdét számos illegális tevékenységgel köztük csalással, pénzmosással, és...

A Dogecoin felült az 1 dollár felé tartó rakétára

Vendégbejegyzés A Twitter és a YouTube közösségi oldalainak kripto szakértői szaftos, bullish Dogecoin árfolyam előrejelzéseket osztottak meg velünk ezen a héten. Ráadásul Elon Musk is több...

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!