A Litecoinra (LTC) nehéz idők jártak az elmúlt pár hónapban, a kritikusok igyekeztek megtörni azt, de Charlie Lee, a kriptovaluta alapítója nem hagyja hogy befeketítsék fizetőeszköze nevét. Lee a Twitteren írta meg gondolatait, ami kellemesen meglepte a felhasználókat.

Charlie és a Litecoin – a tények

Tweetjeiben Charlie a Litecoint övező bizonytalanság és félelem eloszlatására törekedett. Az utóbbi hónapokban ugyanis Lee és az LTC a közösség céltáblájává, vizsgálódások tárgyává váltak. Az egyik fókuszpontban pedig éppen az alapító kapcsolata volt a kriptovalutával.

Most egy meglehetősen erős, és a 7. legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező fizetőeszközről van szó, amelynek több versenyhelyzetben is sikeresen kellett teljesítenie és a jelenlegi medve hangulatú piacot is túl kellett élnie. Charlie állítása szerint szándékosan csökkentette az LTC árát hozzátéve, hogy annak hálózata tökéletesen, 7 éve hibamentesen üzemel, és naponta 200 millió dolláros forgalmat bonyolít le.

A tweetek

Az alapító tweet-áradatában a Litecoin kulcsfontosságú aspektusait tárgyalja, mint a tranzakciós volumen, biztonság, fizetési folyamatok és díjak, bányászat és a platform fejlesztése. Először olyan embereket hozott fel, akik próbálták lefelé tornászni az LTC értékét, mivel a túl magas értéket fenyegetőnek, veszélyesnek találták, és akik szerint az érme még most is hatalmas értéket képvisel.

Örökösen rágható gumicsontként lebegett eddig Charlie feje felett azoknak az állítása, akik szerint a LTC már nem egyedülálló. Az alapító jelezte, hogy 150 millió dollár értékű ASIAC hardver van telepítve a hálózat védelmére, így a Litecoin rendszere az egyik legbiztonságosabb a kriptopiacon.

Ismertette, hogy jelenleg az ő kriptovalutája uralja a Scrypt bányászatot hozzátéve, hogy annak likviditása is nagyszerű, az érmét nemsokára Gemini dollárra is lehet majd váltani. A Litecoin egyébként számos fizetésfeldolgozó, köztük a BTCPay, CoinGate, GoCoin, TravelbyBit, CoinPayments, LTCPay, Coinbase, Alliant Payment és a Globee által is támogatott.

A Lightning Network és a BTC skálázhatóságának kapcsán Charlie azzal az érvvel állt ki kriptovalutája mellett, hogy az képes együttműködni a bitcoinnal a Lightning Networkön is. Állítása szerint az LTC segít a BTC-nek, a tavalyi éven például bizonyította a SegWit játékelméletet és segített a bitcoinnak is aktiválnia azt.

Charlie megerősítette olvasóit abban, hogy az LTC-t továbbra is fejlesztik, folyamatosan teszik közzé az egyes frissítéseket, ellentétben azokkal a híresztelésekkel amelyek szerint hónapok óta csak hallgatnak. Ennek bizonyítására említette meg a DoS bug patchet, amely tényleg csak néhány nappal ezelőtt jelent meg. Továbbá azzal érvelt, hogy a Litecoin mögött áll a legerősebb, legtámogatóbb közösség a kriptovilágban.

Forrás: ethereumworldnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!