A Bitmain BTC bányász hardver gyártó bemutatta következő generációs ASIC chipjeit, amelyek az új Antminer bányászgépekbe kerülnek majd – derül ki a Reuters szeptember 21-i beszámolójából.

        Forrás: wikimedia.org

Az ASIC, azaz alkalmazás specifikus integrált áramkör, egy dedikált kriptovaluta bányász hardver legfontosabb eleme, a bányászandó érme kriptográfiai algoritmusára állítva képes az adott valutát bányászni.

Wu Jihan a Bitmain vezérigazgatója és társalapítója a Georfiában tartott World Digital Mining Summit csúcstalálkozón bejelentette az új BM1391-es ASIC chipüket.

Wu állítása szerint már zajlik a chip tömeggyártása, ráadásul ezeket terveznek integrálni az új Antminer gépekbe.

Az új ASIC SHA256 algoritmust használ, és gyártása az egyik legfejlettebb félvezető gyártási technológián, a 7 nanométeres Finfeten alapul. Így egy chipbe több mint egymilliárd tranzisztort képesek integrálni, illetve ötvözhetik a speciális áramköri struktúrát az alacsony fogyasztással, így képesek optimalizálni a hatékonyságot. A vezérigazgató szerint az energiafogyasztás és a bányászati kapacitás aránya elérheti a 42 J/T értéket is.

Wu hangsúlyozta azt is, hogy az iparág exponenciális növekedése miatt egyre nagyobb számítási kapacitás lesz szükséges ahhoz, hogy a bányászok az összes tranzakciót ki tudják szolgálni. Azt jósolja, hogy az ipar által diktált kihívások kezeléséhez mindenképpen szükség lesz az általuk alkalmazni kezdett integrált technológiákra.

Épp tegnap mutatta be saját ASIC chipjét (a Bitfury Clarkeot) a bányász szoftvereket fejlesztő Bitfury Group. A cég ezeket egy sor hardverbe, illetve a bányászszervereibe tervezi beépíteni.

Júliusban a Cointelegraph arról számolt be, hogy a medve jellegű kriptopiac negatívan befolyásolta az ASIC chipek árát, ez alapján pedig nagyjából 20 százalékos csökkenést jósoltak az árakban. Az érintett vállalatok és grafikus kártyagyártók között szerepel a Taiwan Smiconductor Manufacturing Company (TSMC), illetve az integrált áramkör tervezéssel foglalkozó partner, a Global Unichip.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségi média-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!