Charles Hoskinson cáfolja SEC vádakat

-

A Cardano alapítója, Charles Hoskinson határozottan visszautasította az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) állításait, miszerint a Cardano natív ADA tokenje értékpapírnak minősül.

„A tények talán kellemetlenek a SEC számára, de tények” – tweetelte Hoskinson, rámutatva, hogy az Egyesült Államokban nem adtak el ADA-t, és hogy az eredeti finanszírozás Japánban történt olyan utalványokkal, amelyeket később, 2017-ben egy airdropban ADA-ra váltottak át.

A tweetje válaszul érkezett Bill Morgan ügyvédnek és kriptórajongónak, aki azzal érvel, hogy a funkciók hozzáadása és egy termék marketingje, ahogyan az ADA esetében történt, nem egyenlő egy értékpapír eladásával.

A Cardano nyílt forráskódú, nyilvános blokkláncként indult 2015-ben Hoskinson, az Ethereum egyik társalapítója által.

A projekt Japánban hajtotta végre az első coin offeringot (ICO), amiért a „japán Ethereum” becenevet kapta.

Abban az időben a Cardano volt az egyik legnagyobb ICO, amelyet valaha Ázsiában tartottak, és az ADA gyorsan a piaci kapitalizáció alapján az egyik vezető kriptovaluta lett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A projekt a blokkláncfejlesztés szigorú, szakértői értékelésen alapuló megközelítéséről vált ismertté, de a megvalósítható felhasználási esetek nyilvánvaló hiánya miatt továbbra is kritika éri, hogy „vaporware”.

A SEC Cardano elleni vádjai a Binance és a Coinbase kriptopénz-tőzsdék elleni bombasztikus perek nyomán születtek. A szabályozó hatóság az ADA-t nem regisztrált értékpapírként azonosította, amelyet ezeken a platformokon kínáltak.

Az IOG közleményben reagált a SEC állításaira, azzal érvelve, hogy az ADA token nem értékpapír „az amerikai értékpapír-törvények szerint”.

Azt állítják, hogy ők csupán fejlesztették és funkcionalitással egészítették ki a Cardano blokkláncot, hasonlóan ahhoz, ahogy egy szoftverfejlesztő fejleszti a terméket, ez a folyamat pedig állításuk szerint nem egyenlő egy értékpapír értékesítésével.


Olvastad már? Hogyan veszélyeztette az Ethereum a DeFi piacot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!