Charles Hoskinson cáfolja SEC vádakat

-

A Cardano alapítója, Charles Hoskinson határozottan visszautasította az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) állításait, miszerint a Cardano natív ADA tokenje értékpapírnak minősül.

„A tények talán kellemetlenek a SEC számára, de tények” – tweetelte Hoskinson, rámutatva, hogy az Egyesült Államokban nem adtak el ADA-t, és hogy az eredeti finanszírozás Japánban történt olyan utalványokkal, amelyeket később, 2017-ben egy airdropban ADA-ra váltottak át.

A tweetje válaszul érkezett Bill Morgan ügyvédnek és kriptórajongónak, aki azzal érvel, hogy a funkciók hozzáadása és egy termék marketingje, ahogyan az ADA esetében történt, nem egyenlő egy értékpapír eladásával.

A Cardano nyílt forráskódú, nyilvános blokkláncként indult 2015-ben Hoskinson, az Ethereum egyik társalapítója által.

A projekt Japánban hajtotta végre az első coin offeringot (ICO), amiért a „japán Ethereum” becenevet kapta.

Abban az időben a Cardano volt az egyik legnagyobb ICO, amelyet valaha Ázsiában tartottak, és az ADA gyorsan a piaci kapitalizáció alapján az egyik vezető kriptovaluta lett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A projekt a blokkláncfejlesztés szigorú, szakértői értékelésen alapuló megközelítéséről vált ismertté, de a megvalósítható felhasználási esetek nyilvánvaló hiánya miatt továbbra is kritika éri, hogy „vaporware”.

A SEC Cardano elleni vádjai a Binance és a Coinbase kriptopénz-tőzsdék elleni bombasztikus perek nyomán születtek. A szabályozó hatóság az ADA-t nem regisztrált értékpapírként azonosította, amelyet ezeken a platformokon kínáltak.

Az IOG közleményben reagált a SEC állításaira, azzal érvelve, hogy az ADA token nem értékpapír „az amerikai értékpapír-törvények szerint”.

Azt állítják, hogy ők csupán fejlesztették és funkcionalitással egészítették ki a Cardano blokkláncot, hasonlóan ahhoz, ahogy egy szoftverfejlesztő fejleszti a terméket, ez a folyamat pedig állításuk szerint nem egyenlő egy értékpapír értékesítésével.


Olvastad már? Hogyan veszélyeztette az Ethereum a DeFi piacot?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!