Bűnösnek vallotta magát az amerikai kripto-Ponzi vezető kereskedője

-

Egy 100 millió dolláros globális kriptopénz Ponzi-rendszer vezető kereskedője bűnösnek vallotta magát, és akár öt év börtönbüntetésre is számíthat – közölte az amerikai igazságügyi minisztérium (DOJ).
„A vádlottak állítólag nagy összegeket tulajdonítottak el a befektetők pénzéből, hogy lízingeljenek egy Lamborghinit, vásároljanak a Tiffany & Co-nál, második otthont vásárolhassanak, és még sok másra.”

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Empiresx vezető kereskedője bűnösnek vallja magát

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) csütörtökön bejelentette, hogy Joshua David Nicholas bűnösnek vallotta magát a „vezető kereskedőként” betöltött szerepéért egy „globális kriptopénz befektetési csalási rendszerben, amely mintegy 100 millió dollárt halmozott fel a befektetőktől”.
A 28 éves floridai férfi elismerte, hogy ő és mások számos hamis állítást tettek a befektetőknek az Empiresxről, egy állítólagos kriptopénzplatformról, többek között „garantált” hozamokat ígértek, és azt állították, hogy az Empiresx egy olyan kereskedési botot működtet, amely mesterséges és emberi intelligenciát használ a befektetők számára a nyereségesség maximalizálására.
A DOJ részletezte:

„Ehelyett az Empiresx egy Ponzi-sémát működtetett, amely a korábbi befektetőknek a későbbi Empiresx-befektetők pénzéből fizetett.”

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) júniusban Nicholast, valamint az Empiresx alapítóit, a brazil Emerson Pirest és Flavio Goncalvest is megvádolta az 1933-as értékpapírtörvény és az 1934-es értékpapírtőzsdei törvény regisztrációs és csalás elleni rendelkezéseinek megsértésével.
Az értékpapír-felügyelet megjegyezte, hogy az Empiresx soha nem regisztrálta befektetési programját az SEC-nél:

„A bot hamis volt, Nicholas kereskedése jelentős veszteségeket eredményezett, és az alperesek a befektetők pénzének csak egy kis részét utalták át az Empiresx brókerszámlájára.”

Az igazságügyi minisztérium júniusban mindhárom férfi ellen vádat emelt „egy rendbeli, elektronikus csalásra irányuló összeesküvéssel és egy rendbeli, értékpapírcsalásra irányuló összeesküvéssel”.
Pires és Goncalves ellen emellett „nemzetközi pénzmosás elkövetésére irányuló összeesküvéssel” is vádat emeltek. A vádirat szerint a páros egy külföldi székhelyű kriptopénztőzsdén keresztül mosta tisztára a befektetők pénzét.
Az igazságügyi minisztérium megjegyezte:

„Nicholas bűnösnek vallotta magát az értékpapírcsalás elkövetésére irányuló összeesküvésben, és legfeljebb öt év börtönbüntetésre számíthat.”

Olvastad már? Frappáns Easter eggel készült a Google az Ethereum Merge-re

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!